El bitcoin recupera els 43.000 dòlars: el mercat dona per fet que hi haurà ETF

BlackRock ha tornat a modificar el seu fons cotitzat i ha renovat l'optimisme dels inversors

Per

Bolsamania | 19 des, 2023

Cop de volant al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) es desperta després d'un feble inici de setmana i se situa per sobre dels 43.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) segueix la seva estela i escala fins als 2.250 dòlars.

La majoria dels actius digitals també estan registrant forts guanys durant les darreres 24 hores. L'XRP remunta un 1,7%, Binance Coin (BNB) puja un 3%, per part seva, cardano (ADA) i solana (SOL) es disparen a prop d'un 7% i un 8%, respectivament. Cal assenyalar que SOL ha multiplicat per 7 el seu valor des del començament d'any i que la seva capitalització borsària se situa uns 800 milions de dòlars per sota de la de l'XRP, convertint-la en la sisena cripto més gran del mercat.

Aquest darrer repunt s'ha produït, novament, gràcies a l'impuls dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat. Aquest dilluns, BlackRock va tornar a canviar els termes del producte cotitzat, donant l'opció d'incloure BTC com una opció de reemborsament. "Un reemborsament en espècie d'una part o la totalitat de les accions d'un accionista a canvi del bitcoin subjacent representat per les accions reemborsades no serà, en general, un fet imposable per a l'accionista", assenyala el document presentat davant de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès).

Les darreres reunions entre gestora i regulador han tornat a despertar l'optimisme entre els inversors, que creuen que aquestes modificacions són "retocs" de cara a l'esperada aprovació reguladora. En aquest sentit, nombrosos analistes ja donen per fet que la SEC donarà el vistiplau a aquests productes d'inversió a la primera quinzena de gener, amb alguns arribant a afirmar que la probabilitat que aconsegueixin el vistiplau de la SEC són del “99,9%".

Com diem, el sentiment predominant al mercat, d'acord amb l'Índex de Por i Cobdícia Cripto ('Crypto Fear & Greed Index') continua sent d'elevada "cobdícia", encara que menys que en dies previs. Segons aquest indicador, es podria produir alguna correcció més en el futur proper, ja que els actius digitals podrien estar sobrecomprats… però també es pot entendre que el mercat considera que les criptos, sobretot el bitcoin, continuaran pujant.

"L'alta volatilitat és un resultat típic després de períodes d'importants tendències alcistes i baixistes, desencadenant una cascada de liquidacions que redueixen el palanquejament del mercat i contribueixen a una acció de preus i un entorn de mercat més sostenibles. Els operadors solen aprofitar els moments de més volatilitat per atraure liquiditat i reajustar les seves posicions", explica Matteo Greco, analista de recerca de Fineqia.

Segons aquest expert, és important tenir en compte que la taxa de domini del bitcoin, que representa la seva capitalització borsària respecte a la resta del mercat d'actius digitals, ha baixat lleugerament a les últimes sessions. Això indica la sòlida resistència de les altcoins en comparació amb el principal actiu digital durant la recent tendència baixista. Això suggereix una participació activa dels inversors, ja que aquest patró sol produir-se quan els inversors distribueixen ràpidament el capital entre diverses monedes alternatives a la recerca de rendibilitat a curt termini", sentencia.

Últimas noticias