El bitcoin recupera els 37.000 dòlars: el cas Binance dispara l'optimisme pels ETF

Els experts creuen que s'ha obert el camí per a l'aprovació d'aquests productes d'inversió

Per

Bolsamania | 23 nov, 2023

Les criptomonedes tornen a trepitjar l'accelerador. El bitcoin (BTC) ha remuntat per sobre del 2,6% a l'última jornada, escalant per sobre dels 37.400 dòlars. D'altra banda, l'ethereum (ETH) segueix la seva estela i ha pujat un 3,4% fins a assolir els 2.060 dòlars.

Els actius digitals semblen haver-se tret de sobre les preocupacions resultants de la multa de 4.300 milions de dòlars imposada a Binance i la dimissió del seu CEO i fundador, Changpeng Zhao, un episodi que va commocionar els mercats. Segons els experts, el sentiment al voltant d'aquesta sanció s'ha capgirat, ja que els inversors interpreten aquest esdeveniment com un factor alcista per a les criptomonedes en conjunt i per al bitcoin en particular.

I és que nombrosos analistes han assenyalat que el tancament del cas Binance pràcticament dona per fet l'aprovació dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat. "Amb aquest acord, les expectatives d'un ETF del bitcoin al comptat podrien haver augmentat al 100%, ja que la indústria es veurà obligada a seguir les normes que han de seguir les empreses de finances tradicionals", assenyalen des de Matrixport.

Aquesta tesi també la defensen els experts de Bernstein, que creuen que, tot i que la criptoborsa més gran del món segueix tenint una demanda sense resoldre, aquesta sanció podria ser "la gota que fa vessar el got" abans que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) se senti còmoda donant llum verda a aquests productes d'inversió. "Amb la incertesa de Binance fora del camí, les seves activitats ara seran supervisades per un supervisor independent. Espero que el mercat estigui d'acord amb mi que això és realment alcista", ha afegit l'economista Alex Kruger.

D'altra banda, és ressenyable que més de 2.300 milions de dòlars en diversos tokens van ser retirats de Binance l'últim dia, encara que CryptoQuant assenyala que aquest volum de sortides no va ser inusualment gran respecte a la mitjana històrica de la companyia, que va rebre fluxos d'entrada uns 1.700 milions. Aquests moviments podrien respondre al cessament d'operacions de Binance US, filial nord-americà de la plataforma, encara que els estrategs de Bernstein creuen que la companyia seguirà sent el principal 'exchange' de criptos del món a curt termini.

D'altra banda, Mohammad K. Ibrahim, CEO d'XS.com, creu que hi ha altres factors que impulsen el preu dels actius digitals. Un, la creença que la inflació als EUA podria caure fins a l'1,6% el 2024, quan la Reserva Federal (Fed) comenci a abaixar els tipus d'interès. Un altre, l'aprovació d'un finançament temporal fins a finals de l'any que ve per evitar el tancament del Govern federal.

"Al meu entendre, un tancament del govern podria haver provocat una caiguda del 10% en el bitcoin, però ara es pot desenvolupar un escenari alcista a llarg termini, amb el bitcoin assolint els 45.000 dòlars a finals d'aquest any. Això és especialment plausible a mesura que creixen les expectatives que l'aprovació d'un fons cotitzat a borsa (ETF) del bitcoin es pugui produir en qualsevol moment durant les properes setmanes o mesos", afegeix.

Per tècnic, César Nuez, analista de Bolsamanía, assenyala que estem observant una consolidació de les fortes pujades experimentades pel bitcoin a la segona meitat del mes d'octubre. "L'absència d'una correcció profunda és una mostra de la fortalesa actual de la criptomoneda. És important que no abandoni el suport dels 33.655 dòlars. El primer nivell de resistència és als 38.380 punts, màxims anuals dibuixats fa tan sols unes jornades. Si aconseguís superar aquests preus, és molt probable que poguéssim veure una extensió de les pujades fins al nivell dels 43.000 dòlars”, afegeix.

A la resta del mercat, pujades a les principals 'altcoins', entre les quals destaca el repunt del 6% en la solana (SOL).

Últimas noticias