El bitcoin recupera els 30.000 dòlars després del rebuig de la SEC als ETF
El regulador podria haver denegat les primeres sol·licituds, segons 'The Wall Street Journal'
Actualitzat : 11:44
La Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) torna a colpejar les criptomonedes. El bitcoin (BTC) recupera una mica de ritme i aconsegueix pujar un 0,56% en les últimes 24 hores fins als 30.600 dòlars. L'ethereum (ETH), per la seva banda, repunta per sobre de l'1,5% i se situa als 1.950 dòlars.
Com diem, el mercat, especialment la criptomoneda reina, ha aixecat una mica el cap després que el diari The Wall Street Journal informés que el regulador nord-americà va rebutjar les sol·licituds de BlackRock, Invesco, Fidelity i altres companyies per crear un fons cotitzat ( ETF, per les sigles en anglès) de bitcoin al comptat. Segons aquestes fonts, la SEC va informar el Nasdaq i el Chicago Board Options Exchange (CBOE) que les presentacions d'aquests ETF no eren "clares ni completes".
Després de conèixer aquesta notícia, el BTC va caure des d'un màxim intradia de més de 31.200 dòlars fins a posar en perill els 29.600 dòlars, tot i que ha aconseguit tornar a pujar durant el cap de setmana i les primeres hores de dilluns. De la mateixa manera, com a resposta a la negativa de la SEC, Fidelity i CBOE van nomenar Coinbase com a soci en un acord de vigilància compartida en una segona sol·licitud davant del regulador. En aquest document, CBOE va afirmar que Coinbase "representa una part substancial de les operacions de bitcoin denominades en dòlars nord-americans i amb seu als EUA".
Sigui com sigui, el fet que aquests importants actors institucionals tinguin interès a tirar endavant aquestes propostes han donat un "impuls molt positiu" al bitcoin, fins i tot amb les demandes de la SEC sobre Binance i Coinbase molt presents sobre el mercat que pesen sobre la indústria. Així ho considera Craig Erlam, analista sènior de mercats d'OANDA, que destaca que, després d'aquests esdeveniments, el bitcoin segueix mantenint-se en el rang comprès entre els 30.000 i els 31.000 dòlars en què s'està movent durant les últimes setmanes.
Per la seva banda, Edward Moya, també analista d'OANDA, subratlla que el bon rendiment de les criptomonedes al primer semestre de l'any, amb el bitcoin repuntant per sobre del 80%, és perquè ha crescut l'optimisme que "les 'criptos' no seran regulades". "L'atenció s'ha centrat en l'aprovació d'un ETF de bitcoin al EUA, però no és clar quant de temps es necessitarà aconseguir aquesta actualització, i el final de l'estiu és el més probable", afegeix.
"Una ruptura per sobre dels 31.000 dòlars podria accelerar la pujada una vegada més, i els 32.500 dòlars podrien ser la prova següent", assenyala Erlam. De la mateixa manera, Moya subratlla que la criptomoneda reina necessitarà un "nou catalitzador" si vol trencar el rang en què s'està movent durant les últimes setmanes. Si ho aconsegueix, apunta, podria escalar fins als 34.000 dòlars.
Per part seva, Joe DiPasquale, conseller delegat de BitBull Capital, creu que la criptomoneda reina pot estar provant la zona de suport compresa entre els 27.000 i els 29.000 dòlars. Si fos així, podríem veure més caigudes a l'espai de les altcoins, que aquest dilluns estan pujant amb ganes. "Part del sentiment s'hi va desplaçar, ja que l'ETH ha mostrat signes de voler provar els 2.000 dòlars", afegeix aquest expert, que creu que els inversors farien bé a "mantenir-se cautelosos" davant un "impuls alcista sostingut".
En aquest sentit, l'Índex de Por i Cobdícia (Fear and Greed Index) indica que els actius digitals podrien trobar-se en terreny correctiu després d'haver recuperat els 60 punts perduts després del rebuig de la SEC als ETF de bitcoin 'spot'. Segons aquest índex, la situació imperant al mercat és de “codícia”, ja que els inversors se senten més optimistes sobre el futur dels mercats de criptomonedes. El màxim anual d'aquesta referència es va assolir a mitjan abril, quan es va situar a 69 punts.
Una lectura a la baixa d'aquesta referència pot indicar una "por extrema" que pot ser interpretada com un senyal que els inversors estan massa preocupats i sol ser entès com una oportunitat de compra. Al contrari, un ampli sentiment de “codícia” pot indicar que el mercat està a punt de patir una correcció.
A la resta del mercat, gairebé totes les altcoins pugen per sobre de l'1%. Destaquen les caigudes moderades de ripple (XRP), que cedeix un 0,3%.