El bitcoin recupera els 18.000 dòlars: els inversors, pendents de l'IPC dels EUA

El director d'inversions de Morgan Stanley subratlla la "desconnexió" entre inversors i mercat

Per

Bolsamania | 12 gen, 2023

Fortíssim repunt al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) es dispara un 3,8% en les últimes 24 hores i supera còmodament els 18.000 dòlars, situant-se així a màxims de fa un mes, quan va fregar breument aquest nivell. L'ethereum (ETH), per part seva, s'anota una pujada de més del 4,5% i prova els 1.400 dòlars.

Diferents analistes assenyalen que aquesta notable alça és perquè aquest divendres expiren 275 milions de dòlars en opcions setmanals de BTC i que els inversors esperen una bona lectura de l'Índex de Preus al Consumidor (IPC) als Estats Units que permeti comprovar que l'esforç de la Reserva Federal per frenar l'economia i reduir la inflació està aconseguint els resultats esperats.

“El bitcoin està aprofitant la millora de la gana pel risc que estem veient als mercats més amplis. Després de diverses setmanes entre els 16.000 i els 17.000 dòlars, les criptomonedes han cobrat nova vida gràcies a l'informe sobre l'ocupació i el repunt consegüent del risc”, assenyala Craig Erlam, analista sènior de mercats d'Oanda.

I és que, malgrat que la Fed ha reiterat una vegada i una altra la seva postura de mantenir els tipus d'interès a nivells alts durant el 2023, els mercats continuen esperant que el banc central finalitzi o retalla les pujades de tipus aquest mateix any.

"Malgrat que la majoria dels clients institucionals pensen que probablement entrarem en recessió, no semblen tenir-ne por", va explicar aquest dimarts passat el director d'inversions de Morgan Stanley, Mike Wilson, en una entrevista a CNBC . Segons aquest expert, hi ha una gran desconnexió entre la postura dels inversors i la situació real del mercat i va advertir que l'índex S&P 500 és vulnerable a una caiguda del 23% fins als 3.000 punts en cas que es produeixi aquesta desacceleració.

Wilson també va recalcar que es produirà un important ajustament dels beneficis a la temporada de resultats que tindrà la seva primera prova de foc aquest divendres amb la publicació de les xifres trimestrals de nombrosos bancs nord-americans.

"Si la gana pel risc es manté intacte després de l'informe sobre la inflació, el bitcoin podria tornar a assolir els 18.500 dòlars", assenyala Edward Moya, analista sènior d'Oanda. En canvi, afegeix, si “els preus subjacents resulten preocupants, el bitcoin podria recular cap als mínims de desembre”.

Pel que fa a les criptomonedes en si, l'acció dels preus continua consolidant-se. El volum d'operacions a l'espai de les criptomonedes ha caigut a un nivell correctiu. Això indica que els operadors no estan disposats a participar-hi llevat que hi hagi una clara tendència alcista”, assenyala Naeem Aslam, que creu que, en general, predomina l'optimisme al mercat. “Els operadors són optimistes, ja que hi ha menys mals actors involucrats en aquest espai que fa un any. Continuem veient la neteja dels mals actors del seu espai, que sens dubte és un factor positiu per al futur d'aquesta indústria”, afegeix.

En aquest sentit, FTX ha anunciat que ha recuperat més de 5.000 milions de dòlars en diners líquids i en criptoactius que utilitzarà per pagar els seus creditors, segons ha confirmat un dels advocats de la companyia aquest dimecres.

"Hem localitzat més de 5.000 milions de dòlars en efectiu, criptomonedes líquides i valors d'inversió líquids", va declarar Andy Dietderich, advocat d'FTX, a un jutge de fallides a Delaware al començament de l'audiència a la jornada passada.

D'altra banda, Binance va anunciar que contractarà al voltant de 700 treballadors després de rebre el vistiplau de Suècia per operar al país nòrdic. La situació del principal 'exchange' del món contrasta notablement amb la de Coinbase, que recentment va informar que executarà una gran retallada de plantilla per reduir les seves despeses operatives.

Així mateix, la filial nord-americana de Binance va rebre el vistiplau de la Justícia nord-americana per comprar els actius de la fallida Voyager Digital per 1.000 milions de dòlars. Cal recordar que els Estats Units poden estar investigant la plataforma de Changpeng Zhao per possible rentat de diners en territori nord-americà.

A la resta del mercat, alces generalitzades. Binance coin (BNB), ripple (XRP), cardano (ADA), dogecoin (DOGE) o polygon (MATIC) repunten per sobre del 2%. Polkadot (DOT) és dels criptovalors que més repunten aquest dijous, sumant més d'un 4% i situant-se per sobre dels 5 dòlars.

Últimas noticias