El bitcoin puja amb confiança en una setmana volàtil marcada per la decisió de la Fed

Diferents dades mostren un ressorgiment de l'optimisme dels inversors

Per

Bolsamania | 18 set, 2023

Rebot al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) remunta un 0,7% a les últimes 24 hores i se situa per sobre dels 26.700 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) puja una mica menys i arriba als 1.630 dòlars.

Nombrosos analistes esperen una setmana especialment volàtil. D'una banda, el tancament per festiu de la borsa nipona per la celebració del Dia del Respecte a la Gent Gran podria haver alterat les pautes habituals del mercat, ja que una part significativa del comerç de criptomonedes a l'Àsia està impulsada per bots de comerç automatitzat. Això fa que la sessió sigui especialment atractiva per als especuladors, que poden treure profit dels patrons de rang predictibles.

D'altra banda, la decisió de política monetària de la Reserva Federal (Fed) també amenaça de moure el mercat. Tot i que l'eina FedWatch de CME dona pràcticament per fet amb una probabilitat del 99% que la Fed no tocarà els tipus d'interès, el mercat està molt pendent de les projeccions econòmiques que doni a conèixer el Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les sigles en anglès) i de la roda de premsa posterior del president Jerome Powell. Així mateix, també serà interessant veure el proper moviment del Banc del Japó (BoJ, per les sigles en anglès).

La setmana passada, les criptomonedes van reaccionar bé a l'alça de 25 punts bàsics proposada pel Banc Central Europeu (BCE). Els inversors van rebre amb pujades aquesta decisió en entendre que es tractava de l'últim enduriment dels tipus d'interès a l'actual cicle, que només tornaran a pujar si la inflació es descontrola.

De la mateixa manera, el bitcoin ha repuntat les últimes hores gràcies a l'augment de noves direccions a la cadena de blocs homònima. Segons dades de Glassnode, la quantitat de nous usuaris de la xarxa Bitcoin va superar els 768.000 el 15 de setembre passat, encara que la xifra ha disminuït lleugerament durant les últimes jornades. Amb descens o sense, la companyia d'anàlisi destaca que aquestes dades reflecteixen la major afluència de nous usuaris durant els últims cinc mesos.

Però no és només això. Les dades d'adreces actives als darrers set dies que recull Santiment indiquen una tendència recent a l'alça d'aquesta mètrica. L'ascendent que va començar al voltant del 9 de setembre, quan el recompte va arribar aproximadament als 5,1 milions d'adreces actives, i ara se situa a prop dels 6 milions.

"La setmana passada vam assistir a un notable retorn de la confiança dels inversors. Tot i les contínues dificultats regulatòries a les quals s'enfronta el mercat de criptomonedes en els seus diversos aspectes. El retorn del sentiment inversor es va fer evident amb l'augment del nombre d'interessos oberts per als derivats de bitcoin fins als nivells més alts des del començament d'aquest mes de setembre, amb més de 7.829 milions de contractes”, explica Samer Hasn, analista de mercats de XS.com.

Segons aquest expert, la criptomoneda reina s'està enfrontant a la resistència que presenta a 26.741 dòlars. Si aconsegueix consolidar-se per sobre d'aquests nivells, "l'atenció es dirigirà cap als 27.109, als quals podria seguir el nivell psicològic dels 28.000". "Mentrestant, si no es consolida per sobre del nivell de 26.405 dòlars, els venedors podrien tornar a centrar la seva atenció en els nivells de 26.236, als quals podria seguir el nivell de 25.805 dòlars", conclou.

A la resta del mercat, caigudes moderades a les principals altcoins. Destaca el repunt del 0,8% en la solana (SOL).

Últimas noticias