El bitcoin pateix després de l'última decisió de la Fed: "Podria caure encara més"

Els analistes creuen que el panorama després de l'última decisió del banc central no és favorable

Per

Bolsamania | 22 set, 2023

Notables caigudes al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) ha retrocedit amb força a les últimes 24 hores i se situa als 26.600 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH), que ha seguit la seva estela, se situa just per sota dels 1.600 dòlars.

Els actius digitals continuen patint a les seves carns l'última decisió de política monetària de la Reserva Federal (Fed). El banc central nord-americà no va apujar els tipus d'interès, però va anunciar que es mantindrien més alts durant més temps i va adoptar una postura més dura del que hauria agradat al mercat. Les decisions d'altres bancs centrals, que en gran mesura s'han situat a la línia de la Fed, tampoc no han ajudat.

"Els mercats d'accions i taxes dels Estats Units han trencat alguns nivells molt clau arran d'això, i la reflexivitat pot prendre el control amb la tesi baixista a partir d'aquí. Aquest moviment macro podria filtrar-se als criptomercats i portar el BTC més avall amb ell, encara que amb una beta més baixa en comparació amb altres mercats macro molt estirats com el Nasdaq", expliquen els experts de QCP Capital.

Durant les últimes sessions, la renda variable ha caigut amb força, amb el Nasdaq i l'S&P 500 cedint per sobre de l'1,5%, mentre que el bo nord-americà ha assolit nivells no vistos en gairebé dues dècades i l'índex del dòlar (DXY), que mesura la fortalesa del dòlar nord-americà davant d'una cistella de divises principals, va assolir el nivell més alt des de la crisi bancària del març.

Edward Moya, analista sènior de mercats d'OANDA, recalca que aquests últims esdeveniments dibuixen un panorama molt complicat per a les empreses de l'esfera de les criptos, ja que "els costos d'endeutament continuaran sent elevats i el refinançament serà un malson" per al sector.

Per part seva, Craig Erlam, també analista sènior de mercats d'OANDA, destaca que la tendència de la criptomoneda reina és marcadament baixista, "però hi ha coses més importants en què centrar-se". "En termes generals, el bitcoin no ha canviat gaire darrerament. Hi ha hagut alguns brots de volatilitat, però pel que fa al preu, està fluctuant principalment entre 25.000 i 27.500 dòlars. Potser es tracta simplement que els operadors esperen més notícies sobre els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) o altres catalitzadors dins de l'espai, ja que el moviment posterior a la Fed no va ser particularment significatiu", afegeix aquest expert.

No obstant, altres experts assenyalen que la nul·la reacció positiva després del retard dels pagaments relacionats amb la fallida de Mt. Gox no és un senyal gens favorable per al bitcoin. El malaguanyat 'exchange' havia d'alliberar al mercat uns 850.000 BTC (23.000 milions de dòlars), cosa que el mercat temia que exercís una important pressió venedora sobre la criptomoneda reina a causa de l'augment d'oferta, però ahir l'encarregat de supervisar el procés de liquidació va endarrerir un any l'execució dels pagaments. Tot i això, el preu de la criptomoneda reina no ha donat símptomes de repunt.

A la resta del mercat, les altcoins també han patit de valent. XRP ha estat la que millor ha mantingut el tipus, mentre que dogecoin (DOGE), cardano (ADA), solana (SOL) i polkadot (DOT) han caigut per sobre de l'1% i del 2% en alguns casos a la darrera jornada.

Últimas noticias