El bitcoin no recupera els 35.000 dòlars mentre les altcoins estenen el seu ral·li

La rotació cap a tokens més petits i arriscats és una tendència històrica habitual

Per

Bolsamania | 06 nov, 2023

El bitcoin (BTC) es relaxa aquest inici de setmana. La criptomoneda reina cau al voltant d'un 1% a les últimes 24 hores i se situa per sota dels 35.000 dòlars (34.870 dòlars), mentre que l'ethereum (ETH) també cedeix amb moderació i se situa als 1.870 dòlars.

Després dels màxims anuals aconseguits la setmana passada als 35.900 dòlars, el BTC ha continuat el cap de setmana amb el moviment lleugerament a la baixa després d'enfrontar-se a una forta pressió de venda després de l'últim informe d'ocupació dels EUA, que va recolzar la narrativa que la Reserva Federal (Fed) no apujarà els tipus d'interès més durant la resta d'any. Alguns experts asseguren que aquesta moderació del ral·li alcista no és més que una consolidació dels preus al voltant dels 35.000 dòlars en el cas del bitcoin, mentre que altres creuen que el mercat està sobrecomprat i els fonaments són massa fràgils per a tan "exagerades" pujades.

Tot i això, les criptomonedes alternatives ho han fet millor durant les últimes jornades. A les últimes 24 hores, XRP remunta un 9% després de pujar un 20% durant els últims 7 dies, mentre que el cardano (ADA) guanya un 2,5% després de pujar un 16% a la setmana passada. Altres altcoins sumen guanys una mica menors i la solana (SOL), que va aconseguir màxims no vistos des de l'agost passat, ha moderat el seu ral·li a les últimes sessions, encara que es manté enganxada als 40 dòlars.

Lucas Outumuro, director de recerca d'IntoTheBlock, destaca que el rendiment superior dels tokens més petits i arriscats és un signe de rotació de capital des del BTC i l'ETH després dels seus repunts considerables, un comportament típic dels inversors durant els mercats alcistes de criptomonedes.

"Històricament, els cicles de criptomonedes han seguit la tendència en què el BTC lidera el primer repunt, després l'ETH, i el capital s'assigna progressivament a apostes de menor capitalització i més arriscades. La tendència d'aquesta setmana suggereix que aquesta rotació està començant a tenir lloc, ja que el BTC i l'ETH tenen una tendència lateral, mentre que DeFi i els tokens alternatius de capa 1 registren un fort repunt”, afegeix aquest expert.

De la mateixa manera, Outumuro apunta que, "tot i la rotació cap a actius de més risc, la demanda que flueix cap al cripto sembla ser relativament orgànica, liderada per la compra al comptat". "Encara que l'impuls dels preus es pot estar sobreescalfant a curt termini, hi ha indicis d'una demanda sostenible que impulsa la tendència alcista de les criptomonedes", assegura.

Per contra, Samer Hasn, analista de mercats d'XS.com, opina que el moviment baixista de la criptomoneda reina demostra que els inversors "veuen que els nivells per sobre dels 35.000 dòlars per al bitcoin són massa ara i que qualsevol superació d'aquests nivells farà que els venedors en curt de bitcoin tornin a la palestra per pressionar-lo violentament a la baixa en absència d'estímuls positius reals i tangibles". "Sembla que aquesta setmana no té esdeveniments fonamentals que realment mouen els mercats, almenys els positius", afegeix Hasn.

En aquest sentit, Hasn destaca que el mercat de les criptomonedes segurament no registrarà cap impacte positiu per la sentència contra Sam Bankman-Fried en el cas FTX, que era “esperada i clara”. "No obstant, pot continuar mantenint el temor dels operadors d'adoptar aquesta tecnologia i revifar la tendència alcista que vam presenciar abans de l'any 2022, el retorn dels quals els inversors estan anticipant i aferrant-se a qualsevol senyal positiu que pugui revifar aquests sentiments positius", sentencia.

Últimas noticias