El bitcoin i les criptos es tenyeixen de vermell i s'encomanen a l'informe d'ocupació

Alguns analistes adverteixen que una retallada de 50 pb podria provocar-ne una venda massiva

Per

Bolsamania | 06 set, 2024

Les criptomonedes segueixen sense aixecar cap. El bitcoin (BTC) ha perdut els 56.000 dòlars durant les últimes 24 hores, i ha elevat la pèrdua setmanal al 6%, i s'ha quedat a prop de caure per sota dels 55.000 dòlars. Per part seva, l'ethereum (ETH) cedeix un 2,5% i ha perdut els 2.400 dòlars.

Les altcoins també es tenyeixen de vermell. Tokens com solana (SOL) o XRP perden més d'un 3% i cardano (ADA) cedeix a prop d'un 2%, mentre que les caigudes són una mica més contingudes en altres criptos com ara dogecoin (DOGE) o tron (TRX). Cal assenyalar que toncoin (TON) ha pujat un 3% a les últimes 24 hores després que Telegram hagi fet un canvi en les normes de moderació de continguts després de la detenció del seu fundador, Pavel Durov.

Dijous a la nit, Telegram va ampliar l'abast dels moderadors per incloure-hi els xats privats. Per primera vegada, els usuaris dels xats privats poden "marcar contingut il·legal" per revisar-los, va escriure Telegram en un canvi a la seva pàgina de preguntes freqüents. Una versió anterior de la mateixa pàgina deia que Telegram tractava els grups privats com a prohibits.

Les grans vendes al mercat s'expliquen, segons els analistes, que ha augmentat el temor que es produeixi una recessió als Estats Units, cosa que dona pocs motius per exposar-se a actius de risc com les criptomonedes. "És possible que la debilitat de les criptodivises sigui una manifestació d'una gana pel risc molt limitat, i que la resta dels mercats aviat segueixin l'exemple de les criptodivises", apunta Alex Kuptsikevich, analista sènior de mercats de The FxPro.

Amb tot, la majoria d'aquests experts subratllen que la majoria de dades macroeconòmiques que s'estan coneixent no mostren una economia que estigui a punt d'entrar en recessió. De fet, les pors més grans estan relacionades amb el mercat laboral.

I és que les últimes dades conegudes no són gaire favorables. Dimecres, el nombre de llocs laborals vacants als Estats Units va caure al juliol fins als 7,7 milions des dels 7,9 milions del mes anterior, ubicant-se al nivell més baix des del gener del 2021. A més, el Llibre Beix de la Reserva Federal (Fed) va apuntar a una ocupació "estable", però en desacceleració.

L'informe d'ocupació oficial que es coneixerà aquest divendres serà clau per calibrar millor la situació del mercat laboral i tenir més pistes de quant baixarà els tipus d'interès la Fed. El consens espera un increment fins a les 160.000 noves nòmines des de les 114.000 del mes anterior i que la taxa d'atur se situï al 4,2% enfront del 4,3% previ.

"Encara hi ha la possibilitat que les dades d'agost superin les febles expectatives del mercat, i en aquest cas podríem veure un repunt dels rendiments nord-americans i del dòlar i que les accions i el petroli tanquin la setmana amb una nota positiva. Però un altre mes de decepció probablement impulsarà la fixació de preus d'una retallada de 50 punts bàsics (pb) al setembre”, valora Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

En aquest sentit, alguns analistes adverteixen que una retallada de 50 pb podria provocar caigudes molt serioses als mercats. George Lagarias, economista en cap de Forvis Mazars, opina que una retallada d'aquesta magnitud podria espantar els mercats financers i enviar un missatge equivocat sobre el risc imminent de recessió. "A no ser que hi hagi un esdeveniment, una cosa que pertorbi els mercats, no hi ha raó per al pànic", ha afegit.

Últimas noticias