El bitcoin i les criptos ensopeguen després de les últimes pujades dels bons dels EUA

Les rendibilitats han escalat fins a màxims del 2006

Per

Bolsamania | 19 oct, 2023

Notable caiguda de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) es deixa al voltant d'un 1% a les últimes 24 hores i cau per sota dels 28.300 dòlars. Per part seva, l'ethereum (ETH) segueix la seva estela i retrocedeix fins als 1.550 dòlars.

El motiu d'aquesta reculada és la darrera pujada dels bons. Aquest dijous, el rendiment de la lletra del Tresor nord-americà a 10 anys va pujar fins al 5% i se situa ara al 4,9% per primera vegada des del 2007. Mentrestant, el rendiment del Tresor a 2 anys es va mantenir estable al 5,22%, a prop dels nivells registrats per última vegada el 2006. També cal destacar que el Tresor a 5 anys va assolir el 4,937%, el nivell més alt des del 2007.

Això és perquè les últimes dades macroeconòmiques provinents dels Estats Units han alimentat els temors d'una nova alça dels tipus d'interès per part de la Reserva Federal (Fed). En concret, la construcció d'habitatges es va accelerar el setembre, encara que a un ritme menor del que s'esperava, i les vendes al detall van repuntar un 0,7% al novè mes de l'any, més del doble del previst pel consens, reflectint així la resistència dels consumidors enfront de l'enduriment de la política monetària i d'altres pressions econòmiques.

Els mercats continuen valorant en aproximadament un 94% la possibilitat que els tipus es mantinguin sense canvis quan la Fed anunciï la seva propera decisió de política monetària l'1 de novembre, però la probabilitat d'una pujada de tipus el desembre va augmentar després de les dades de dimarts, segons l'eina FedWatch de CME Group.

En aquest sentit, diversos funcionaris de la Reserva Federal han indicat que el banc central podria haver acabat de pujar els tipus, sobretot perquè l'augment dels rendiments del Tresor està contribuint a l'enduriment de les condicions econòmiques. Cal assenyalar que avui es manifestarà el president de la Fed, Jerome Powell, les declaracions del qual podrien donar més llum a l'assumpte a menys de dues setmanes del proper moviment de la Fed.

D'altra banda, els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat continuen centrant l'atenció del mercat. Cathie Wood, consellera delegada d'ARK Invest, una de les companyies sol·licitants d'aquest producte d'inversió, ha reconegut públicament que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) s'hi està posant en contacte per plantejar-li preguntes sobre aquest ETF, cosa que, segons aquesta directiva, és un canvi positiu en el comportament i aproximació del regulador a la indústria. Per la seva banda, Mike Novogratz, CEO de Galaxy Digital, creu que l'aprovació arribarà aquest mateix any, una mica abans del previst pel mercat.

"El bitcoin està rondant a prop dels límits superiors del seu rang recent a mesura que creix l'optimisme que l'aprovació d'un ETF de Bitcoin es produirà abans de final d'any. La pujada després d'una notícia errònia sobre l'aprovació d'un ETF demostra que el mercat està preparat per actuar una vegada que sigui més fàcil accedir al BTC, però els factors fonamentals que impulsen les criptomonedes segueixen sent dispars. El teló de fons macroeconòmic està començant a tornar-se positiu per al bitcoin a mesura que augmenten les preocupacions sobre la liquiditat del mercat del Tresor, però el cas d'ús de les criptomonedes encara ha de fer grans avenços", assenyala Edward Moya, analista sènior de mercats d'OANDA.

A la resta del mercat, caigudes pronunciades a la resta de grans criptovalors entre els quals destaca la reculada del 2% d'XRP.

Últimas noticias