El bitcoin escala per sobre de 28.000 dòlars després d'assolir un acord als EUA

Octubre és un mes tradicionalment positiu per a les criptomonedes

Per

Bolsamania | 02 oct, 2023

Rebot al mercat de les criptomonedes per començar la setmana. El bitcoin (BTC) ha pujat un 3,5% a les últimes hores i ha escalat per sobre dels 28.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) ha seguit la seva estela i ha trencat la marca dels 1.700 dòlars.

Aquestes pujades a les criptos es produeixen després d'assolir-se als EUA un acord in extremis per evitar el tancament del Govern, que implica mantenir-lo obert durant 45 dies més i donar temps així a la Cambra de Representants i el Senat per concloure una legislació més completa sobre el seu finançament. Un tancament del Govern obligaria que la majoria d'agències governamentals i altres branques de l'Administració pública haguessin de pausar la seva activitat durant setmanes. Però, en què influeix aquesta decisió als actius digitals?

Principalment, que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) continuarà operant com si no hagués passat res. Si bé el recent historial del regulador no convida a ser optimista amb el que les seves actuacions poden representar per al mercat de les criptomonedes, alguns avenços realitzats a les últimes setmanes han alimentat aquest repunt. En concret, pel costat dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de futurs d'ETH.

La setmana passada, la gestora Valkyrie va anunciar que havia rebut els permisos regulatoris necessaris per començar a comprar futurs d'ETH per hibridar la seva ja existent ETF de futurs de bitcoin. Segons James Seyffart, analista d'ETF de Bloomberg, hi ha moltes probabilitats que aquest i altres productes similars comencin a negociar-se a la borsa aquesta setmana, ja que la SEC té interès a "accelerar el llançament" d'aquests productes d'inversió. Un tancament del Govern hauria endarrerit aquests plans, així que s'hi explica part d'aquest impuls que estan veient als actius digitals.

D'altra banda, les dades de TradingView mostren una important liquidació de 70 milions de dòlars de bitcoin en curts com un altre dels principals factors que han afavorit aquest sobtat rebot. Alguns experts assenyalen que aquest episodi indica que el sentiment s'està tornant més alcista amb el futur de la criptomoneda reina, com també ho reflecteix la disminució de l'oferta de bitcoin a les criptoborses.

En aquest sentit, alguns experts creuen que el que està animant els inversors en el BTC és el fet que cada cop sembla més probable l'aprovació dels ETF de BTC al comptat proposats per BlackRock i altres companyies. La setmana passada, la SEC va tornar a estendre els terminis per decidir sobre aquests productes d'inversió, cosa esperada, ja que la SEC sol agostar tot el temps disponible abans de prendre una decisió, i els analistes de Bloomberg han elevat la probabilitat que aquests ETF vegin la llum el 2024 al 95%.

De la mateixa manera, altres analistes assenyalen que el moviment dels preus també té un clar component estacional. Octubre és un mes tradicionalment bo per als actius digitals, cosa que ha portat bona part de la comunitat a començar a referir-se al desè mes de l'any com a 'Uptober'. Segons dades de Coinglass, només s'han vist rendiments negatius aquest mes dues vegades des del 2013.

Paral·lelament, el mercat continua amb un ull posat al judici penal contra Sam Bankman-Fried, fundador i exconseller delegat d'FTX, que comença aquesta setmana.

A la resta del mercat, pujades a la majoria d'altcoins. Destaca el repunt de més del 3% en cardano (ADA) i, sobretot, la pujada del 14% en la solana (SOL), que ha superat la capitalització de mercat d'ADA.

Últimas noticias