El bitcoin escala fins als 51.000 dòlars després de pair el feble IPC dels EUA

La inflació va caure al gener menys del que esperaven els mercats

Per

Bolsamania | 14 feb, 2024

Actualitzat : 12:05

Les criptomonedes no frenen després d'un començament de dimecres força tebi. El bitcoin (BTC) marca nous màxims anuals als 51.6670 dòlars, que també ha estat el nivell més alt des del novembre del 2021, la criptomoneda reina ha guanyat a prop d'un 20% a la setmana. Per part seva, l'ethereum (ETH) puja amb moderació i marca nous màxims anuals als 2.756 dòlars.

A les altcoins es registren caigudes a les últimes 24 hores, encara que en aquests moments registren pujades moderades. La solana (SOL) i XRP miren de recuperar el que s'ha perdut a l'últim dia, mentre que altres criptos com el cardano (ADA) ho fan una mica pitjor. Destaquen les pujades a l'últim dia en tron (TRX) i polkadot (DOT) i les reculades en avalanche (AVAX).

El mercat segueix entusiasmat pel potencial que poden tenir els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat al mercat en general i a la criptomoneda reina en particular. No n'hi ha per menys, ja que els fluxos d'entrada continuen sent positius i fins i tot Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) s'ha pres un respir al costat negatiu de la balança, aconseguint tancar dilluns amb les pèrdues netes més baixes (52 milions de dòlars) després de la conversió a un ETF al comptat.

"Sembla que els alcistes estan més compromesos amb les seves posicions, amb les sortides de GBTC calmant-se i dirigint-se gradualment potser cap a zero, que era un dels obstacles més destacats per continuar avançant des del llançament dels ETFs al comptat", explica Samer Hasn, analista de mercats d'XS.com. Aquest expert destaca que aquest és el gran factor que cal vigilar per a la criptomoneda reina a mesura que s'acosti al halving o reducció a la meitat de les recompenses de la xarxa que tindrà lloc a l'abril.

Són diversos els catalitzadors que té al davant la criptomoneda reina i l'ambient és majorment optimista, encara que també hi ha alguns factors que conviden a moderar les expectatives. Un és la inflació dels EUA, que ahir va donar una sorpresa negativa en moderar-se menys del que s'esperava al gener.

Les dades conegudes aquest dimarts semblen donar raons a la Reserva Federal (Fed) per postergar una mica més les baixades de tipus d'interès, una preocupació que ha anat creixent a mesura que els banquers han estat avisant a les últimes setmanes que potser el març no era el moment adequat per executar el pivot. Els actius digitals ho han fet "significativament bé" en temps de política monetària flexible, com recorda Simon Peters, analista expert en criptoactius d'eToro, i per això noves pauses o fins i tot alguna pujada dels tipus d'interès si la inflació o l'ocupació donen una sorpresa molt negativa podria pesar als preus.

"Mentre que al mes passat els mercats semblaven posicionar-se amb massa optimisme, em pregunto si ara el pèndol ha oscil·lat massa a l'altra direcció. Encara hem vist avenços substancials en la inflació i espero que en vegem més els propers mesos", explica Craig Erlam, analista sènior de mercats d'OANDA. Tot i això, aquest expert destaca que, si bé la lectura d'inflació "va descobrir el pastís" i va tirar per terra el ral·li del bitcoin just quan va trencar per sobre de 50.000 dòlars, "no crec que esmorteeixi massa l'estat d'ànim al criptoespai".

Un altre indicador que podria augurar mals moments per als actius digitals és l'Índex de Por i Cobdícia (Crypto Fear & Greed Index), que va escalar a 79 punts aquest dimarts per primera vegada des que el bitcoin toqués màxims històrics al novembre del 2021. Una lectura a la baixa d'aquesta referència pot indicar una "por extrema" que pot ser interpretada com un senyal que els inversors estan massa preocupats i sol ser entès com una oportunitat de compra. Al contrari, un ampli sentiment de “codícia” pot indicar que el mercat està a punt de patir una correcció.

Últimas noticias