El bitcoin es manté als 58.000 dòlars i espera expectant la Fed

Sembla que el mercat està segur que retallaran els tipus d'interès en 50 punts bàsics

Per

Bolsamania | 17 set, 2024

Les criptomonedes cauen amb moderació. El bitcoin (BTC) es manté cotitzant als 58.500 dòlars a la jornada prèvia que la Reserva Federal (Fed) anunciï la seva primera retallada dels tipus d'interès. Per part seva, l'ethereum (ETH) remunta de forma continguda i tracta de consolidar els 2.300 dòlars.

A les grans altcoins els moviments són força dispars. L'XRP puja més d'un 2% i lidera, mentre altres criptos com ara solana (SOL) o tron (TRX) registren ascensos més moderats. Per contra, Binance coin (BNB), dogecoin (DOGE) i toncoin (TON), entre d'altres, cotitzen amb caigudes superiors a l'1%.

Com us hem explicat, la decisió de la Fed ocupa la pràctica totalitat del focus del mercat. El banc central nord-americà decidirà demà quina serà la magnitud de la primera baixada dels tipus d'interès des que va començar el cicle d'enduriment fa més de dos anys. El mercat fa setmanes que està força dividit entre els 25 i els 50 punts bàsics (pb), encara que als últims dies semblen haver-se decantat més per aquesta segona opció.

Segons dades de l'eina FedWatch de CME, el consens dona una probabilitat del 69% a una retallada de 50 pb quan només fa una setmana la probabilitat que atorgaven a aquest escenari era del 34%. El mateix passa amb els 25 pb, escenari al qual el mercat atorga en aquests moments un 31% de probabilitat. Durant els últims dies, un article de The Wall Street Journal signat per Nick Timiraos, un dels periodistes més propers a la Fed, donava a entendre que la Fed podria preferir una retallada de 50 punts bàsics.

Experts com els de JP Morgan assenyalen que aquesta opció és molt probable i assenyalen que una retallada d'aquesta mida "podria tenir un efecte advers sobre els actius de risc"; de la mateixa manera, valoren que la Fed es podria haver quedat endarrerida si les dades d'activitat no donen la talla i, per tant, les retallades de taxes podrien ser més "una confirmació de debilitat, en lloc d'un impuls a l'alça". Per part seva, Ipek Ozkardeskaya, analista sènior Swissquote Bank, diu que l'opció d'una retallada de 50 punts bàsics ha guanyat terreny perquè alguns inversors pensen que la Fed hauria d'haver reduït les taxes al juliol i que s'ha quedat enrere en no fer-ho. "Per tant, per compensar el retard, hauria d'aplicar una retallada de 50 punts bàsics, altrament, la desacceleració econòmica cobrarà força. Crec que, si aquest és el cas, hi ha alguna cosa que la Fed sap i nosaltres no", afegeix. aquesta experta.

D'altra banda, Donald Trump continua sent notícia després de ser víctima d'un segon intent d'assassinat, encara que aquesta vegada per una notícia més centrada en les criptomonedes. World Liberty Financial, projecte recolzat per l'expresident i candidat republicà a les eleccions del novembre, ha anunciat que llançarà un token de governança, WLFI, però només per a inversors nord-americans acreditats. L'equip de WLF va posar èmfasi sobre el fet qu el token és per a la participació en la governança de la companyia, no per obtenir beneficis econòmics, i no va donar una data de llançament concreta durant una transmissió a X Spaces. Al voltant del 63% del token es vendrà al públic, mentre que el 17% es reservarà per recompenses als usuaris i el 20% es destinarà a l'equip.

D'altra banda, MicroStrategy, el principal tenidor institucional de bitcoin del món, ha anunciat la seva intenció llançar una oferta de 700 milions de dòlars bons preferents convertibles amb venciment el 2028. L'empresa té previst utilitzar els ingressos de l'oferta per amortitzar 500 milions de dòlars de bons preferents garantits amb un rendiment anual del 6,125% i venciment el 2028. Utilitzarà la resta dels ingressos per comprar més bitcoin i per a usos corporatius generals.

Últimas noticias