El bitcoin es 'llepa les ferides' després de caure fins als 42.000 dòlars en un cap de setmana "salvatge"
La criptomoneda s'enfonsa un 20% en 24 hores
El que ha passat aquest cap de setmana és la confirmació que el bitcoin, lluny de considerar-se un actiu refugi, està sent víctima de la mateixa pressió per òmicron que les borses o el petroli. La criptodivisa ha viscut un cap de setmana que algunes cròniques qualifiquen de "salvatge", perdent el nivell dels 50.000 dòlars i marcant aquest dissabte mínims de 42.000 dòlars després de caure un 20% en 24 hores.
Després d'aquests descensos, la cripto va rebotar diumenge, però es manté per sota d'aquest nivell dels 50.000 dòlars (-1,6%, 48.116 dòlars). Les vendes d'aquestes últimes 48 hores se sumen als recents descensos en el bitcoin. La criptomoneda va entrar oficialment en territori baixista el 26 de novembre, després de caure un mínim de set setmanes, al voltant dels 54.000 dòlars.
"El bitcoin sembla estar a 'terra de ningú' ara mateix, i això no sembla que canviï aviat", afirma Ed Moya, analista d'Oanda. "Els arguments alcistes a llarg termini segueixen intactes, però els preus semblen disposats a consolidar-se entre els 52.000 i els 60.000 dòlars", afegeix.
L'ethereum, per la seva banda, també es va estabilitzar diumenge, i va avançar al voltant d'un 1,5%, fins als 4.176 dòlars. A aquesta hora cotitza als 4.064 dòlars (-1,88%). Dissabte, la criptodivisa va assolir un mínim proper als 3.500 dòlars, després de caure més d'un 16% entre divendres i dissabte al matí. Ether és la segona criptodivisa més gran del món per valor de mercat.
"Ningú té una bola de vidre per dir el que passarà amb el bitcoin al mes que ve, però una cosa és certa: les últimes dues setmanes ens han ajudat a descartar la idea que és un actiu segur, i que és una cobertura contra la inflació. El bitcoin és un actiu de molt alt risc, i no és una cobertura provada contra la inflació. La venda podria estendre's aquest dilluns, ja que moltes institucions encara han de decidir, en tornar a l'oficina aquest matí, si és una bona idea comprar amb la caiguda o liquidar algunes posicions. Sens dubte, dependrà de la gana general pel risc", afirma contundent Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote.