El bitcoin es frena després d'un ral·li de cinc dies, però els inversors "hi tenen més confiança"

L'ethereum ha fallat a estirar el momentum per sobre de la resistència dels 3.200 dòlars

Per

Bolsamania | 09 feb, 2022

El mercat de les criptomonedes deixa caigudes aquest dimecres, després d'un impressionant ral·li de cinc dies que ha portat el bitcoin (BTC) a marcar-se màxims de més d'un mes per sobre dels 45.000 dòlars, un nivell important de resistència del mes de desembre. La moneda digital per antonomàsia no ha pogut prosseguir amb la seva carrera alcista i les vendes han entrat amb força en aquest nivell de preus, fet que ha provocat retrocessos per sota dels 43.000 dòlars, nivell de preus on es preveu un moviment de consolidació, malgrat que el tancament del 8 de febrer es va situar als 44.100 dòlars.

En general, la capitalització total dels critpovalors digitals ha caigut al voltant del 2%, per sota de la marca de 2 bilions que havia recuperat dimarts. A les altcoins, l'ethereum ha corregut la mateixa sort en les últimes 24 hores i batalla amb els 3.100 dòlars. Tot i que els tancaments de les dues últimes sessions de l'ether -la unitat de la xarxa Ethereum- estan per sobre d'aquest nivell de preus, els mínims de les quatre últimes jornades són a la franja dels 3.000 dòlars. Això indica que ha fallat a estirar el momentum per sobre de la resistència dels 3.200 dòlars, màxim del 8 de febrer.

De tornada a la creació de Satoshi Nakamoto, el seu comportament històric apunta dues coses en aquests moments. D'una banda, es preveu que la cotització entri en rang diverses jornades, entre els 42.000 i els 45.000 dòlars, en números rodons. I, de l'altra, ha aconseguit dos tancaments diaris per sobre de la seva mitjana mòbil de 50 dies, als 42.500 dòlars, per la qual cosa el popular analista del mercat de criptomonedes Lark Davis apunta a la possibilitat de tocar un nou màxim històric aquest març del 2022.

Davis ha esmentat que "les dues últimes vegades que vam creuar aquesta línia, BTC es va recuperar un 54% i un 47%. Si la història rima, llavors podríem veure BTC pujar al rang dels 60 mil a les properes setmanes". A més, ha afegit: "Les dues últimes ruptures de la mitjana mòbil de 50 dies van durar 40 i 46 dies fins que vam veure formar-se pics per al preu del bitcoin. Aleshores, nou màxim per a BTC a finals de març?", ha dit en un apunt a Twitter.

"El rendiment del bitcoin ha estat realment impressionant recentment, no només perquè ha superat un nivell de resistència clau als 40.000 dòlars, sinó perquè ho ha fet en un moment en què el sentiment continua sent extremadament inestable als mercats", comenta per la seva part, Craig Erlam, analista d'Oanda. "S'ha topat amb una petita dificultat al voltant dels 45.500 dòlars, que era un nivell de suport important al desembre, però sembla que ara té un impuls decent", afegeix.

En opinió de l'expert, "podríem veure com es recuperen alguns dels guanys recents als propers dies, però el públic de les criptomonedes podria sentir-se de sobte molt més confiat del que ha estat durant molts mesos".

La capitalització de mercat actual del bitcoin s'estima en 827.000 milions de dòlars. Alhora, el volum d'operacions de les últimes 24 hores és d'uns 33.000 milions de dòlars.

Últimas noticias