El bitcoin es converteix en moneda oficial a la República Centreafricana, però no pot amb els 40.000

El país és el segon del món a aprovar la divisa digital com a moneda de curs legal després d'El Salvador

Per

Bolsamania | 28 abr, 2022

La República Centreafricana (RCA) ha aprovat el bitcoin com a moneda de curs legal, fet que la converteix en el segon país a fer-ho després de la decisió d'El Salvador de l'any passat. Els legisladors del país van votar per unanimitat l'oficialització de la moneda digital, segons un comunicat de la presidència de la RCA. La mesura posa la regió centreafricana "al mapa dels països més audaços i visionaris del món", s'afirma. El mercat ha reaccionat amb escassa alegria a la notícia i el bitcoin es manté per sota de 40.000 dòlars, mentre que l'ethereum ho fa escassament per sobre dels 2.800 dòlars.

La República Centreafricana és un dels països més pobres del món, però és ric en diamants, or i urani. Fa dècades que pateix conflictes i és un estret aliat de Rússia, amb mercenaris del Grup Wagner que ajuden a combatre les forces rebels.

El país utilitza actualment el franc CFA, recolzat per França, com a moneda, juntament amb la majoria de les antigues colònies franceses a Àfrica. Alguns veuen l'adopció del bitcoin com un intent de soscavar el CFA, enmig d'una competència per la influència sobre el país ric en recursos entre Rússia i França. "El context, atesa la corrupció sistèmica i un soci rus que s'enfronta a sancions internacionals, fomenta la sospita", va dir l'analista francès Thierry Vircoulon a l'agència de notícies AFP.

Cal Internet per utilitzar qualsevol criptodivisa, però el 2019, només el 4% dels habitants de la RCA tenia accés a la xarxa, segons el lloc web WorldData, cosa que ha portat alguns observadors a qüestionar la decisió i qualificar-la de precipitada.

Els inversors han reaccionat amb cautela davant aquestes informacions i malgrat que el bitcoin ho té tot de cara per llançar-se a buscar un ral·li que l'elevi per sobre dels 45.000 dòlars, la caiguda del Nasdaq de dimecres a nous mínims anuals manté els actius digitals sota pressió, llastats pel patiment dels valors tecnològics. La capitalització total del mercat se situa als 1,8 bilions de dòlars.

El Salvador es va convertir en el primer país a adoptar el bitcoin com a moneda oficial el setembre del 2021, una mesura criticada per molts economistes, incloent-hi el Fons Monetari Internacional, que va dir que augmentava el risc d'inestabilitat financera.

Últimas noticias