El bitcoin es consolida com a líder i augura més patiment per a les altcoins

La criptomoneda reina continua millorant el rendiment de la resta d'actius digitals

Per

Bolsamania | 10 oct, 2023

El bitcoin (BTC) lidera amb fermesa el mercat de les criptomonedes. El criptovalor més gran del món està resistint millor que la resta d'actius digitals en un moment d'incertesa després de l'esclat de la guerra entre Palestina i Israel i les turbulències macroeconòmiques que han llastat la renda variable i han dissipat la gana pel risc a les darreres setmanes. En aquest context, la criptomoneda reina ha reforçat la seva condició de refugi de valor impulsada per la creença dels analistes que hi ha un cicle alcista gestant-se.

Matteo Greco, analista de Finèqia, destaca que hi ha diversos factors que expliquen aquesta resistència del bitcoin. D'una banda, aproximadament el 68,5% de l'oferta total en circulació ha estat intacta durant almenys un any, i s'apropa al nivell més alt. A més, la hashrate del BTC, que indica la potència de càlcul a la xarxa de cadena de blocs, ha assolit un màxim històric en una mitjana mòbil de 7 dies.

"El nombre de tenidors a llarg termini està augmentant, cosa que reflecteix un canvi cap a la tinença de l'actiu amb fins de revaloració a llarg termini en lloc d'especulatius. Alhora, l'augment de la competència entre miners, malgrat la imminent reducció a la meitat de les recompenses de mineria en uns mesos, demostra un fort compromís per assegurar la xarxa i ser rendible en fer-ho", explica aquest expert.

De la mateixa manera, el halving o reducció a la meitat programada per a l'abril del 2024 i la possible aprovació dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de bitcoin al comptat també estan oferint suport als preus de la criptomoneda reina. Per tant, el domini de la criptomoneda reina s'ha reforçat.

L'última setmana, el bitcoin ha guanyat gairebé un punt percentual de quota de mercat i se situa per sobre del 51%, a prop dels màxims aconseguits a finals del primer semestre de l'any. La taxa de domini del BTC és una mètrica que mesura la relació entre la capitalització del mercat del bitcoin i la capitalització total del mercat d'actius digitals. Al principi d'any, la criptomoneda reina rondava el 40% de quota de mercat.

De fet, el bitcoin ha registrat pujades superiors al 66% des del començament d'any, que fan empal·lidir totes les grans altcoins del mercat. Per exemple, l'ethereum (ETH) puja una mica menys de la meitat aquest 2023, un contrast que s'accentua més si es mira enrere, segons expliquen des de Kaiko. "L'ether ha tingut un rendiment molt inferior al del mercat en general des de La Fusió ('The Merge'), i tant el preu d'ETH/BTC com la relació de volum han tendit a la baixa durant el darrer any. El baix rendiment de l'ETH es deu probablement a l'impacte continu del mercat baixista, que històricament ha vist els operadors bolcar-se cap al BTC”, apunten.

Així, Greco destaca que "l'estabilitat del preu del BTC, juntament amb el seu domini creixent, assenyalen una setmana menys favorable per als actius digitals alternatius". Aquest patró, afegeix, es veu corroborat "per la mètrica Total3, que reflecteix la capitalització general del mercat d'actius digitals excloent-ne el BTC i l'ETH, que va disminuir des dels 334.700 milions de dòlars fins als 327.300 milions a principis de la setmana anterior".

"Quant al volum d'operacions, el volum al comptat acumulat a les borses centralitzades, avaluat sobre una mitjana mòbil de 7 dies, va assolir els 12.340 milions de dòlars entre el 2 i el 8 d'octubre. Això suposa un notable repunt de l'activitat comercial en comparació amb qualsevol moment de les quatre setmanes anteriors, i posa fi a una tendència de tres mesos de descens de l'activitat comercial", sentencia.

Cal assenyalar que els darrers esdeveniments no han sentat bé a l'espai de les altcoins i els protocols alternatius al Bitcoin. Experts com els de K33 Research s'han desdit i han recomanat invertir en el BTC abans que en l'ETH, atesa la manca de suport als preus que li han brindat esdeveniments com el llançament dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de futurs, entre d'altres.

Cal destacar que, des del febrer del 2023, destacades tenidors de l'ETH, les anomenades "balenes", han aprofitat la pujada dels preus per vendre o distribuir més de 5 milions de l'ETH, valorats aproximadament en 8.500 milions de dòlars. El que crida l'atenció, expliquen els experts, és que aquesta tendència de venda persisteix sense signes immediats d'un pivot cap a l'acumulació de l'ETH.

Últimas noticias