El bitcoin dona la sorpresa: es dispara un 11% fins als 24.500 dòlars, màxims d'agost

Les criptomonedes protagonitzen un sonat i inesperat rebot

Per

Bolsamania | 16 feb, 2023

Actualitzat : 18:54

Sorpresa al mercat de les criptomonedes. Tot ha canviat de la nit al dia quan semblava que els actius digitals estaven destinats a estendre les caigudes de les darreres sessions per l'ofensiva reguladora als Estats Units. El bitcoin (BTC) s'ha disparat un 11% fins a excedir còmodament els 24.500 dòlars i assolir màxims dels últims 6 mesos. L'ethereum (ETH), per part seva, ha rebotat més d'un 8% i queda a prop de recuperar els 1.700 dòlars.

“Han estat 24 hores fantàstiques per al bitcoin que podrien generar un entusiasme més gran per les criptomonedes. Tot i que les mesures reguladores continuen generant certa inquietud, és evident que hi ha una sensació creixent d'alleujament, perquè el pitjor ja ha passat per al sector i el 2023 podria ser un any molt millor. La propera gran prova se situa al voltant dels 24.500 o 25.500 dòlars, una ruptura de la qual podria convèncer els escèptics que el futur és brillant”, assenyala Craig Erlam, analista sènior de mercats d'Oanda.

La companyia d'anàlisi de la cadena de blocs, Santiment, assenyala que el moviment alcista del bitcoin ha sorprès el sentiment baixista dominant del mercat. Així mateix, assenyalen que s'haurà de prestar atenció a un possible augment de les direccions de balenes, és a dir, de grans tenidors de criptomoneda, ja que podria ser “un senyal d'una confiança més gran dels principals interessats”.

Aquest sorprenent repunt arriba després que la tèbia dada d'inflació del gener als Estats Units relaxés moderadament els mercats sobre el futur full de ruta de la Reserva Federal (Fed). Amb aquest darrer moviment, els alcistes semblen tenir la paella pel mànec. Segons les dades de Coinglass, el total de liquidacions curtes de bitcoin les últimes 24 hores ha augmentat fins als 85 milions de dòlars.

Així mateix, sembla que hi ha un creixent optimisme entre els inversors al mercat de derivats de bitcoin. Segons aquest proveïdor de dades, l'interès obert (OI, per les sigles en anglès) al mercat de futurs perpetus de bitcoin mostra que els operadors hi estan construint posicions llargues. A més, les taxes de finançament han estat predominantment positives mostrant la voluntat d'anar llarg. D'altra banda, la menor volatilitat de les accions i els bons, la baixada dels preus del petroli i l'afebliment del dòlar nord-americà han beneficiat la criptomoneda reina.

Segons Noelle Acheson, exdirector de perspectives de mercat de Genesis, tot gira al voltant de recuperar la liquiditat del bitcoin, ja que cap actiu de risc ha experimentat una caiguda tan significativa com la 'cripto' més gran del mercat. “La narrativa del bitcoin és multifacètica; això també presta a terra un fort suport. Per a alguns, és un dipòsit de valor; per a altres, una inversió tecnològica líquida en fase inicial; per a molts, pura especulació, parcialment basada en narratives impulsades per les dues primeres. Complicat i fascinant”, explica.

Per part seva, Joey Krug, director d'inversions de Pantera Capital, ha assenyalat en una entrevista a 'CoinDesk TV' que el mercat ja va tocar fons l'estiu passat i que aquest rebot és la confirmació de la recuperació. “És probable que els mercats segueixin patint retallades, ja que la inflació no avança tan de pressa com s'esperava. La meva opinió és que les coses es van sobrevenir l'estiu passat i finalment s'estan recuperant. La segona meitat de l'any serà alcista per a les criptomonedes. La majoria de la gent que pensava vendre 'cripto' ja l'ha venut”, ha subratllat.

D'altra banda, els fiscals que supervisen el cas penal contra Sam Bankman-Fried pel col·lapse d'FTX han demanat canviar les condicions de la fiança. L'acusació estatal entén que el fundador del fallit 'exchange' ha violat l'acord de llibertat sota fiança en utilitzar una VPN per accedir a internet repetides vegades les últimes setmanes.

A la resta del mercat, guanys generalitzats. Binance coin (BNB) ripple (XRP), cardano (ADA), polygon (MATIC), dogecoin (DOGE), solana (SOL) polkadot (DOT), Shiba inu (SHIB) i litecoin (LTC) repunten per sobre del 3%, amb alguna arribant a assolir pujades del 10%.

Últimas noticias