El bitcoin cotitza a la baixa però aconsegueix mantenir-se per sobre dels 43.000 dòlars

La criptomoneda es deixa aquest dijous una mica menys d'un 1%

Per

Bolsamania | 07 des, 2023

La cotització del bitcoin es mou a la baixa aquest dijous, però la criptomoneda per excel·lència aconsegueix mantenir-se per sobre dels 43.000 dòlars malgrat registrar descensos menys d'un 1%.

Els darrers dies han estat particularment alcistes per a la criptodivisa, que ha arribat a creuar el nivell dels 44.000 dòlars, un pic no vist des de principis de la primavera del 2022. És més, la capitalització del mercat criptogràfic mundial ha superat els 1,65 bilions de dòlars, col·locant el bitcoin entre els actius de millor rendiment.

Seguirà la ratxa alcista? Per als analistes, hi ha nombrosos factors que indiquen que podria continuar-la en un futur proper i consideren que la dinàmica actual és molt més favorable que la viscuda cap al 2021.

Cal recordar que el bitcoin va aconseguir tocar màxims a la zona dels 69.000 dòlars el novembre del 2021. Un sostre que el va portar a caure fins al nivell dels 16.000 dòlars fa poc més d'un any, el novembre del 2022.

No obstant això, aquesta tendència no es tradueix en una bona ratxa per a tothom. Aquest any, els venedors en curt a la indústria de les criptomonedes han enfrontat pèrdues que superen els 6.000 milions de dòlars.

I això és perquè, el setembre d'aquest any, quan el bitcoin es movia als 25.000 dòlars, els venedors en curt van anticipar una desacceleració en allò que percebien com un sector de sobrecompra i van augmentar-hi les seves posicions. Però va passar tot el contrari: el bitcoin va experimentar un augment significatiu i va arribar a registrar un nou màxim anual el 5 de desembre passat.

Últimas noticias