El bitcoin corregeix, però aconsegueix mantenir-se per sobre dels 36.000 dòlars

Tot just 24 hores després que es col·loqués al límit de creuar el nivell de 38.000 dòlars

Per

Bolsamania | 17 nov, 2023

El bitcoin corregeix aquest divendres. Tot just 24 hores després que es col·loqués al límit de creuar el nivell de 38.000 dòlars per primera vegada en més de 18 mesos, la criptomoneda aconsegueix mantenir-se per sobre dels 36.000 dòlars.

"Aquesta volatilitat relativament alta aquesta setmana es produeix a la llum del conflicte entre el sentiment positiu i negatiu als mercats. Al costat positiu, semblen continuar sent optimistes sobre la possibilitat que la SEC aprovi el llançament d'ETF de bitcoin al comptat. Per contra, els venedors continuen pressionant el bitcoin perquè abandoni els nivells superiors a 37.000 dòlars, i semblen creure que aquests nivells són exagerats i que no hi ha factors reals tangibles que recolzin les pujades recents a part de l'optimisme", assenyalen a XS.com.

Mentrestant, el comerç de derivats de bitcoin es dispara i s'acosta als nivells màxims del 2021, una mica impulsat en gran mesura per les expectatives al voltant de la possible aprovació del primer fons cotitzat a borsa (ETF) de bitcoin al comptat dels EUA.

Durant les últimes hores, el mercat de criptomonedes s'ha deixat pel camí al voltant d'un 2,5% i ha continuat la correcció des de màxims de l'any. Així, la capitalització total del mercat ronda els 1,44 bilions de dòlars. Una xifra que, no obstant, és un 28% més gran que a la mateixa data del mes passat.

En el cas del bitcoin, la capitalització de mercat se situa rondant els 713.000 milions de dòlars. Segons les dades proporcionades per CoinGlass, ahir es van liquidar posicions llargues de bitcoin per valor de més de 50 milions de dòlars, en comparació amb menys de 9 milions de posicions curtes.

"Com que els inversors semblen estar anticipant el que podria passar al mercat de criptomonedes, a més de la volatilitat relativament alta recent, el nombre d'interessos oberts per a opcions de bitcoin va augmentar al nivell més alt en aproximadament 20 dies, amb al voltant de 400 mil opcions ahir, el valor de les quals va assolir un nou rècord de més de 15 mil milions de dòlars", afegeixen.

Entre la resta de criptodivises, l'ethereum modera el ral·li i cau un 4% fins a perdre els 2.000 dòlars, mentre que dogecoin cedeix un 3%. Per contra, solana i ripple registren avenços que ronden el 2%.

Últimas noticias