El bitcoin coqueteja amb els 30.000, un nivell clau per recuperar el seu impuls alcista

La criptomoneda no aconsegueix establir-se a aquesta zona i es col·loca aquest dimecres rondant els 29.700

Per

Bolsamania | 09 ago, 2023

El bitcoin coqueteja amb els 30.000 dòlars, un nivell que ha aconseguit tocar durant unes hores i que és clau per recuperar el seu impuls alcista. Tot i això, la criptomoneda no aconsegueix establir-se a aquesta zona i es col·loca aquest dimecres rondant els 29.700 dòlars.

"El preu del bitcoin ha estat interessant a la llum de la rebaixa de Fitch dels bancs regionals dels EUA, però aquest impuls sembla estar esvaint-se una vegada més, ja que el preu realment està lluitant per tornar a pujar per sobre de la mitjana de 50 dies", assenyalen des de Zaye Capital Markets.

Els analistes afegeixen que les dades de l'IPC dels EUA que es publiquen aquest dijous “seran un nombre econòmic important per observar, ja que les lectures d'inflació tendeixen a impulsar el preu del bitcoin. Si la inflació continua desaccelerant-se, podríem veure una debilitat al índex del dòlar, cosa que podria fer pujar el preu del bitcoin, però novament, tot el moviment també podria veure's limitat, ja que el bitcoin es considera naturalment una cobertura contra la inflació a causa de la seva oferta limitada", expliquen.

De moment, aquest dimecres la criptomoneda per excel·lència s'està recuperant, però ara com ara està estancada per sota de la zona de resistència dels 29.800 dòlars. Precisament, un nivell que necessita reprendre com a suport per tornar al rang entre els 29.800 i els 31.500 dòlars, segons assenyalen els experts.

De fet, el comerciant que va atrapar el cripto rally del 2023 creu que la tendència del bitcoin s'ha desplaçat cap al costat dels baixistes. I destaca que ha de tancar la setmana per sobre dels 30.000 dòlars per recuperar-ne l'impuls alcista.

"Malgrat el camí lateral del bitcoin entre els nivells de 31.800-28.400, estem començant a veure el retorn del sentiment als mercats notablement", diuen a XS.com.

Segons la seva opinió, "l'augment en el nombre de posicions obertes reflecteix un sentiment més positiu entre els inversors amb més reconeixement, ja sigui de la importància de les criptomonedes com a mitjà per liquidar pagaments o la seva importància com a inversió". D'altra banda, “les restriccions i demandes regulatòries actuals o futures i els seus desenvolupaments continuen sent els factors negatius més destacats que poden exercir pressió sobre els mercats de divises digitals en general”.

Últimas noticias