El bitcoin, als 40.000 després del 'dimecres negre' mentre les 'altcoins' mantenen la sagnia

La Xina i Elon Musk, els culpables

Per

Bolsamania | 20 mai, 2021

La salvatge sessió del 19 de maig passarà als annals de la curta història del mercat de les monedes digitals com una de les més ombrívoles i amb més pèrdues per als inversors que, atònits, van assistir a un terratrèmol que va esborrar milers de milions de dòlars de capitalització en qüestió de minuts. El bitcoin rebota des dels mínims d'ahir al voltant dels 30.000 dòlars, quan va arribar a acumular una caiguda del 30% en 24 hores i tracta de consolidar els 40.000 dòlars.

No obstant això, el panorama en les 'altcoins', que havien gaudit d'un mercat alcista a les últimes setmanes, segueix tenyit pel vermell. Les caigudes es mantenen i van del 5% al 15% en l'ethereum (2.500 dòlars), el dogecoin (0,35 dòlars) i el cardano (1,6 dòlars), clarament depreciats des de les seves recents fites històriques. La gran patacada va sacsejar el palanquejament alcista dels mercats de derivats de moneda digital, cosa que va provocar la liquidació de més de 8.000 milions de dòlars en posicions a causa dels ajusts de marges (margin calls en anglès). A les xarxes socials, el lament de la criptocomunitat adduïa l'ordre de prou pèrdues saltant en cascada i col·lapse en plataformes com Binance o Coinbase.

La sagnia de dimecres va deixar mínims a l'ether de la xarxa Ethereum de 2.000 dòlars i una caiguda del 40%. No obstant això, aquest token segueix superant el bitcoin en l'acumulat anual, amb una pujada de tres dígits, mentre la creació de Satoshi Nakamoto manté guanys del 59% l'any. La reina de les criptos ha cedit al voltant d'un 50% des del seu màxim de mitjans d'abril als gairebé 65.000 dòlars. Els recents moviments, en canvi, han deixat la dada positiva d'un augment en el domini del bitcoin fins al 44,5%, segons CoinMarketCap. Amb tot, durant l'última setmana, i segons les dades de tancament de dimarts, l'activitat dels inversors que dipositen bitcoins en els criptobròkers ha disminuït al voltant del 40%, fins a unes 51.000 transaccions, segons l'agregador de dades Glassnode.

"El mercat està enormement espantat", assenyala Greg Magadini, director executiu de l'agregador de dades Genesis volatility, en declaracions recollides per CoinDesk. Segons aquest expert, el temor que la Xina pugui prendre mesures enèrgiques contra les monedes digitals després que reiterés les seves anteriors prohibicions és només un dels catalitzadors que poden haver fet que els nous participants venguin.

Les autoritats del gegant asiàtic han prohibit prendre part en el negoci de les monedes digitals a les entitats financeres i de serveis de pagament rellevants, segons han anunciat en un comunicat conjunt l'Associació Xinesa de Finances d'Internet, l'Associació Bancària de la Xina i l'Associació de Pagaments i Liquidació de la Xina. Aquestes informacions, unides als tuits del fundador de Tesla, Elon Musk, divagant sobre si venia o no els seus bitcoins després de carregar contra l'impacte mediambiental de les criptodivises, han donat forma a una tempesta perfecta en aquestes inversions.

OBJECTIU TÈCNIC COMPLERT

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, la caiguda era previsible ja que "l'objectiu de caiguda de les diferents formacions en 'cap i espatlles' que presenta el bitcoin a la zona de màxims històrics, la tracem com la tracem, apunten cap a la zona dels aproximadament 33.000 dòlars, com a projecció mínima teòrica de caiguda", apunta José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

Els experts assenyalen ara l'àrea de 37.000-40.000 dòlars com una resistència, malgrat que la pujada des dels 20.000 dòlars als 64.900 "es va produir en tan poc temps (des de novembre de 2020) que amb prou feines hi ha hagut pauses que haguessin significat suports en una caiguda", indica Javier Rivas, EAE Business School.

"Des d'un punt de vista tècnic el punt clau són els 28.000 dòlars, nivell de suport principal, en perdre'l el mercat posarà fins i tot en perill el trencament dels anteriors màxims (20.000 dòlars)", comenta aquest expert.

Últimas noticias