El bitcoin aguanta els 30.500 dòlars i somia amb l'ETF de BlackRock
"Demostra que BlackRock té fe en l'or digital", destaquen els experts
El mercat de les criptomonedes comença la setmana amb caigudes. Les últimes 24 hores, els actius digitals, amb el bitcoin (BTC) al capdavant, han caigut un 1%. Tot i això, la criptomoneda reina aconsegueix situar-se als 30.500 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) es queda a prop dels 1.900 dòlars.
En uns dies, la bolcada al mercat ha estat total. Després d'un maig força negatiu i un juny que semblava que continuaria aquesta tendència, la setmana passada va veure el bitcoin pujar al voltant d'un 15% després de les múltiples sol·licituds per crear fons cotitzats (ETF) de BTC, amb BlackRock, la gestora d'actius més gran món, al capdavant d'aquestes iniciatives. Així mateix, l'acord entre Binance i la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) per evitar la congelació dels actius de la filial nord-americana del major 'exchange' del món també ha agradat als mercats.
Naeem Aslam, director d'inversions de Zaye Capital Markets, destaca que bona part d'aquest repunt es deu a BlackRock. Segons aquest expert, la companyia dirigida per Larry Fink ha estat partidària de la criptomoneda reina i, si bé s'esperava una mica de tebior per la seva banda després de les mesures adoptades per la SEC, la creació d'aquest ETF de bitcoin demostra que no només tenen fe en l'or digital, sinó que segueixen veient-hi una gran oportunitat, ja que els clients segueixen demandant bitcoin o volen aprofitar el preu actual de bitcoin, que no és més que una ganga”.
Per la seva banda, Joe DiPasquale, CEO de BitBull Capital, destaca que el repunt del bitcoin ha impulsat altres actius alternatius, tot i que assenyala que és altament probable que el mercat segueixi sent volàtil durant les properes setmanes.
Alhora, alguns analistes assenyalen com un catalitzador positiu que JP Morgan hagi completat la primera transacció de cadena de blocs en euros per als seus clients corporatius amb el seu criptovalor nadiu JPM Coin. El banc l'ha fet servir per processar uns 300.000 milions de dòlars en transaccions des del seu llançament. En comparació, JPMorgan processa diàriament gairebé 10 bilions de dòlars en pagaments en general, segons càlculs de Bloomberg
Per tècnic, César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, destaca que el bitcoin ha donat un "bon senyal" després de superar la part alta del canal baixista en què s'estava movent des dels màxims anuals del mes d'abril.
"Es confirma el final de la correcció i sembla molt probable que puguem acabar veient una extensió de les pujades fins als màxims d'aquest any que va dibuixar als 31.200 dòlars. El seu comportament en aquests preus és molt important. Si aconsegueix superar-los, és molt probable que es confirmi un canvi de tendència que podria acabar catapultant la cotització fins al nivell dels 40.000 dòlars”, apunta. Per sota, el suport que cal vigilar es troba als 24.745 dòlars, mínims dibuixats fa dues setmanes.
A la resta del mercat, les principals altcoins segueixen el rumb del bitcoin. En destaquen tronc (TRX) i polkadot (DOT), uns dels pocs criptovalors que semblen mantenir el to positiu.