El bitcoin agafa aire, però aconsegueix consolidar el nivell dels 43.000 dòlars

La criptodivisa ha tocat màxims del 2022

Per

Bolsamania | 08 des, 2023

Les criptomonedes cotitzen mixtes aquest divendres després d'una setmana alcista. El bitcoin (BTC) baixa un 1,60%, però consolida el nivell dels 43.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) es dispara un 3,65% i supera els 2.000 dòlars.

Tot i la recollida de beneficis, la criptodivisa reina sembla haver abandonat el criptohivern, ja que durant els últims dies ha creuat els 44.000 dòlars, una cota no vista des de principis de la primavera del 2022. De fet, s'anota un ral·li superior al 160% des del començament d'exercici.

Aquest sentiment alcista ha portat els inversors a preguntar-se si vindrà un ral·li de Nadal per al bitcoin, ja que "des de novembre del 2022 fins ara, el bitcoin ha travessat un període d'increment sostingut, partint des d'un mínim de 15.878 dòlars i escalant fins a assolir els 44.000 dòlars. Aquest ascens ha estat part d'una tendència alcista continuada, generant expectatives d'arribar a la propera resistència rellevant situada al voltant dels 46.000 dòlars aproximadament”, afirma Álvaro Liguori, FX trading invest.

A curt termini, la criptomoneda per excel·lència ha mostrat un avenç significatiu en superar la resistència en el rang de 42.365/41.469 dòlars, encara que actualment, s'ha aturat a prop de la resistència diària que es troba al rang de 44.337/44.075 dòlars.

El sentiment alcista continua consolidant-se gràcies a l'optimisme per la probable aprovació dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat el proper mes de gener.

"L'optimisme al voltant de la decisió sobre les taxes de la Fed del desembre i la decisió de l'ETF del gener pot impulsar les coses a l'alça i alimentar l'eufòria, així que prepareu-vos per al que ve després", assenyala des de Material Indicators.

"Amb la liquiditat del BTC movent-se estratègicament al voltant del tauler de joc, és probable que vegem estendre aquest repunt", afegeix.

"Les criptomonedes continuen guanyant popularitat amb la perspectiva que s'aprovin els ETF i l'interès institucional més ampli que brinda suport", destaca Michael Hewson, analista en cap de mercat de CMC Markets UK.

En aquest sentit, alguns analistes destaquen que els 48.000 dòlars és el proper objectiu alcista de la criptodivisa. "El nivell dels 48.000 dòlars és inevitable. Si això es trenca, fins i tot veig 60.000 dòlars per a bitcoin en el futur proper", argumenta l'estrateg Scott Melker.

El bitcoin també s'està veient afavorit per l'augment de les expectatives que la Reserva Federal (Fed) ha finalitzat el cicle d'enduriment monetari i el mercat descompta que les primeres retallades arribaran la primavera de l'any que ve.

"L'economia nord-americana s'està refredant cap a l'hivern, però no s'entreveu un aterratge forçós. Esperem que la Reserva Federal iniciï retallades de tipus trimestrals de 25 punts bàsics a partir del març del 2024 i que continuïn durant el període 2024-2025", comenten des de Danske Bank.

Últimas noticias