El bitcoin accelera: supera els 65.000 dòlars i mira el PCE dels EUA

La criptomoneda reina cotitza a màxims dels darrers dos mesos

Per

Bolsamania | 27 set, 2024

Actualitzat : 11:55

Les criptomonedes tornen a revalorar-se amb força. El bitcoin (BTC) escala un 2,5% a les últimes 24 hores i supera els 65.400 dòlars, nivells no vists en gairebé dos mesos. César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, assenyalava al començament de setmana que era "clau" que trenqués la resistència dels 65.200 dòlars, nivell que li permetria catapultar-se fins als màxims històrics marcats al mes de març passat. Per part seva, l'ethereum (ETH) intenta trencar per sobre dels 2.700 dòlars.

A les altcoins, pujades generalitzades. Els tokens meme de temàtica canina, dogecoin (DOGE) i shiba inu (SHIB), lideren el ral·li de les criptomonedes alternatives, encara que d'altres com cardano (ADA), solana (SOL), Binance coin (BNB), avalanche (AVAX) ) o tron (TRX) repunten fins a un 3%.

De la mateixa manera, altres tokens menys coneguts amb temàtica canina basats en el protocol Bitcoin Runes també van pujar, cosa que sembla indicar que els inversors estan disposats a fer apostes més arriscades. Les memecoins estan molt impulsades per la comunitat i pugen quan el mercat mostra un comportament de risc.

El que sembla clar és que els darrers esdeveniments han impulsat l'optimisme cap a les criptomonedes. La retallada de tipus d'interès de la Reserva Federal (Fed) n'ha disparat els preus, ja que els inversors consideren que el banc central nord-americà continuarà reduint les taxes oficials als propers mesos, cosa que hauria de beneficiar a aquests i altres actius de risc. D'altra banda, els estímuls econòmics anunciats pel Banc Popular de la Xina (PBoC, per les sigles en anglès) també han estat ben rebuts pel mercat.

En aquest sentit, cal assenyalar que aquest divendres es coneixerà la dada d'inflació favorita de la Fed: l'índex de preus de la despesa en consum personal, també conegut com a índex PCE o deflactor de consum privat. En principi, s'espera que la inflació general hagi continuat alentint-se a l'agost (2,3% enfront del 2,5% del juliol) i que la inflació subjacent hagi repuntat lleugerament (2,7% enfront del 2,6% del juliol).

"Si es confirmen aquestes lectures, entenem que els inversors les donaran per bones, cosa que podria facilitar un tancament setmanal tranquil de les borses europees i nord-americanes. No obstant, lectures per sobre del que s'esperava, que posin en dubte el procés desinflacionista als EUA, provocarien vendes en aquests mercats”, explica Juan Fernández-Figares, director d'anàlisi de Link Securities.

El mercat no perd de vista aquesta referència, que podria continuar impulsant a l'alça els preus i la gana per les criptomonedes, especialment el bitcoin. Segons dades de Glassnode, els inversors minoristes han acumulat 35.000 BTC durant els últims 30 dies, cosa que posa de manifest l'augment de la confiança i la participació dels petits titulars. Tenint en compte tot l'ecosistema, Glassnode estima que l'acumulació durant els darrers 30 dies puja fins als 88.000 BTC en termes nets, xifra set vegades superior a l'emissió mensual mitjana de bitcoin (13.500 BTC), i se situa a nivells no vists des del quart trimestre del 2023, un període durant el qual la criptomoneda reina va pujar amb moltíssima força.

Una altra dada que suggereix que es podria estar gestant una nova pujada dels preus és la bona ratxa dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès). Aquests productes d'inversió acumulen sis jornades consecutives d'entrades netes i han aconseguit un saldo positiu de 365,7 milions aquest dijous passat el que ha estat el millor dia d'aquests ETF des de finals de juliol.

Com és habitual, el fons IBIT de BlackRock lidera l'espai dels ETF de bitcoin i des del 9 de setembre passat no ha tancat cap jornada en vermell. Segons els analistes de CryptoQuant, l'aprovació de nous contractes d'opcions d'IBIT per part de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) han obert un camí perquè el bitcoin pugi amb ganes als propers dies. "L'aprovació augmentaria la liquiditat i la participació dels inversors al mercat de bitcoin, marcant un pas més cap a una adopció institucional més àmplia. De fet, les opcions del bitcoin al CME van registrar un nou interès obert màxim de gairebé 500 milions el 12 de març del 2024, creixent gairebé cinc vegades des del seu nivell màxim el 2023", subratllen.

Últimas noticias