El Banc del Japó demana al G7 una normativa comuna sobre criptomonedes

Alhora facilitaria als estats nacionals eludir els sistemes de pagament més tradicionals

Per

Bolsamania | 01 abr, 2022

Un funcionari del Banc del Japó ha advertit les nacions del G7 (Alemanya, Canadà, Estats Units, França, Itàlia, Japó i Regne Unit) que cal introduir ràpidament un marc regulador comú per a les criptomonedes, ja que les normes actuals no tenen en compte la possibilitat que els actius digitals s'utilitzin per eludir sancions, segons informa Cointelegraph.

El cap del departament de sistemes de pagament del Banc del Japó, Kazushige Kamiyama, va declarar a Reuters que l'ús de monedes estables facilita molt "la creació d'un sistema de liquidació global individual", cosa que facilitaria als estats nacionals eludir els sistemes de pagament més tradicionals i regulats que utilitzen el dòlar nord-americà, l'euro o el ien per a la liquidació.

Kamiyama va afegir que és primordial un sentit d'urgència perquè les nacions del G7 es coordinin eficaçment per regular els actius digitals, ja que la normativa actual no té plenament en compte la seva creixent adopció i proliferació a tot el món.

Segons declara, aquest marc regulador afectaria el procés de disseny de la mateixa moneda digital del banc central del Japó (CBDC), el ien digital. Caldria equilibrar acuradament la privadesa individual amb la preocupació pel blanqueig de diners i altres delictes de coll blanc.

El governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda, va anunciar el 29 de març a la cimera de tecnologia financera del Japó que no té plans d'introduir una moneda oficial del banc central (CBDC) a curt termini. Kuroda va explicar que el Banc del Japó té previst estudiar detingudament les funcions previstes dels diners del banc central a la vida dels ciutadans japonesos.

"Considerem important preparar-nos a fons per respondre als canvis en les circumstàncies de manera adequada, des del punt de vista de garantir l'estabilitat i l'eficiència dels sistemes de pagament i liquidació en general".

Últimas noticias