El Banc Central d'Irlanda, contra el bitcoin: "Les criptos són una preocupació"

"Els criptoactius són una inversió bastant especulativa i no regulada", ha dit

Per

Bolsamania | 31 mai, 2021

La creixent popularitat de criptodivisas com el bitcoin és "motiu de gran preocupació", ha advertit Derville Rowland, un dels màxims responsables del banc central d'Irlanda. Les declaracions se sumen a les d'altres banquers centrals com el governador del Banc del Japó, que la setmana passada també va criticar aquests actius.

"Els criptoactius són una inversió bastant especulativa i no regulada", i la gent ha de ser "realment conscient que podria perdre la totalitat d'aquesta inversió", va dir en una entrevista el director general de conducta financera del banc central.

El governador del Banc d'Anglaterra, Andrew Bailey, ha advertit que les monedes digitals no tenen valor intrínsec i que la gent només hauria de comprar-les si està disposada a perdre els seus diners. La setmana passada, Kuroda va assenyalar la volatilitat "extraordinàriament alta" del bitcoin.

Rowland és una veu de pes en matèria de regulació. Al juliol assumirà el càrrec de presidenta del comitè permanent de gestió d'inversions de l'Autoritat Europea de Valors i Mercats (ESMA), el grup que ajuda a preparar la normativa per al sector dels fons.

El seu ascens a la fama ha estat la cara de les investigacions de compliment del banc central irlandès. El regulador ha multat recentment o està investigant la majoria dels bancs minoristes d'Irlanda per sobrecàrrega d'hipoteques. Al març va multar Davy, la major empresa de valors del país, per infraccions que van acabar amb la dimissió del director general i altres executius. Aquesta empresa està ara en venda com a resultat de les conseqüències. Rowland va dir llavors que Davy "només ha de mirar-se a l'espill" quan "es pregunta com les coses van sortir tan catastròficament malament".

"GAMIFICACIÓ"

Les monedes digitals no són les úniques inversions digitals que causen inquietud als reguladors. L'atenció també se centra en l'anomenada "gamificació" de la inversió en accions, que Rowland s'espera que es converteixi en un problema per a Europa en breu.

Corredors de borsa en línia com Robinhood Markets Inc s'han introduït al mercat nord-americà a un gran nombre d'inversors familiars i els crítics els acusen de convertir el comerç en una activitat social. Els lectors de plataformes en línia com Reddit han causat estralls en les accions d'empreses com GameStop Corp i AMC Entertainment Holdings Inc i la gent podria quedar exposada si utilitzen efectivament els taulers de missatges com a substitut de l'assessorament en matèria d'inversions.

L'Autoritat Europea de Valors i Mercats havia mantingut converses sobre el tema, així com el banc central d'Irlanda, va dir Rowland. Tot i que encara no hi ha un calendari per a cap nova norma, les regulacions han de ser "neutrals des del punt de vista tecnològic", va dir, "de manera que no s'obtinguin millors proteccions en els processos més antics basats en paper que en els processos més en línia."

Últimas noticias