El banc central de l'Índia confirma que el pilot de la rupia digital es llançarà "aviat"

Per

Bolsamania | 10 oct, 2022

El banc central de l'Índia (RBI per les sigles en anglès) ha anunciat que aviat iniciarà "programes pilot limitats" de la moneda digital del país (la rupia digital) per a casos d'ús específics. El banc central ha explicat que "es provaran múltiples opcions tecnològiques i, segons els resultats, es decidirà l'arquitectura final".

L'RBI va publicar divendres un informe titulat Concept Note on Central Bank Digital Currency. El document de 51 pàgines explica els "objectius, opcions, beneficis i riscos de l'emissió" d'una moneda digital del banc central (CBDC) a l'Índia, va descriure l'RBI, tot afegint que havia estat explorant els pros i els contres de la introducció d'una moneda digital del banc central "durant un temps".

L'RBI va aclarir que la propera CBDC, també anomenada 'e₹' (rupia digital) "no és substancialment diferent dels bitllets, però en ser digital és probable que sigui més fàcil, més ràpida i més barata." L'informe detalla: "L'RBI està treballant actualment en una estratègia d'implementació per fases, passant pas a pas per diverses etapes de pilots seguides pel llançament final, i examinant simultàniament els casos d'ús que es podrien implementar amb una interrupció mínima o nul·la" .

"Depenent dels diferents casos d'ús, es provaran múltiples opcions tecnològiques i, en funció dels resultats, es decidirà l'arquitectura final", afegeix l'informe, assenyalant que el banc central està "deliberant sobre els diversos aspectes de les opcions tecnològiques disponibles".

A més, l'RBI està "explorant l'opció d'implementar el CBDC basat en comptes al segment majorista i el CBDC basat en fitxes al segment minorista viu un enfocament gradual".

La nota conceptual també detalla les característiques previstes d'una rupia digital i l'enfocament de l'RBI cap a la introducció d'una moneda digital. Analitza consideracions clau com la tecnologia i les opcions de disseny, els mecanismes d'emissió, les qüestions de privadesa i "les implicacions de la introducció de la CBDC al sistema bancari, la política monetària i l'estabilitat financera".

"La CBDC, la moneda digital del banc central, promet molt en garantir la transparència i el baix cost de funcionament, entre d'altres avantatges, i el potencial d'ampliar els sistemes de pagament existents per atendre les necessitats d'una categoria més àmplia d'usuaris", va concloure el banc central, afegint: "El Banc de la Reserva començarà aviat a realitzar llançaments pilot limitats d'e₹ per a casos d'ús específics".

Últimas noticias