Coinbase ja cotitza i desencadenarà "més escrutini governamental en el bitcoin"
Però aquest fet "no ha de desanimar els inversors", avisen els experts
Amb el debut borsari de la major plataforma de criptodivises dels EUA a l'esquena, el mercat de les criptodivises seguirà amb fortes dosis de volatilitat almenys durant la setmana, segons els experts, i haurà d'afrontar un factor addicional. Els inversors en el bitcoin han d'estar preparats -però no desanimats- per a un "escrutini governamental molt més gran", avisa Nigel Green, director general i fundador de DeVere Group.
La plataforma de compravenda de criptodivises va cotitzar per primera vegada aquest dimecres al Nasdaq, on s'ha considerat com un punt d'inflexió per als criptoactius. El criptobròker ha rubricat el seu primer dia amb pujades del 30%, tot i que ha arribat a disparar-se un 70% fins a superar els 429 dòlars per acció.
Per a la comunitat 'cripto' es tracta d'"un gran pas endavant pel que fa al suport que suposa en la confiança cap a un sector que està en auge", celebra per la seva banda Álvaro Alcanyís, CMO i cofudador d'Onyze. Un esdeveniment que "permet demostrar que les empreses que ofereixen serveis de monedes digitals, avui dia, tenen ja el potencial suficient com per assolir els mercats borsaris, la qual cosa fa uns anys hagués estat tota una utopia, quan veien relegada totes les seves possibilitats de finançament a l'emissions públiques de tokens", expressa Alcanyís.
No en va, l'estrena de Coinbase ha servit de catalitzador per al nou impuls alcista en el bitcoin que ha marcat una nova fita històrica per sobre dels 64.000 dòlars aquest dimecres. A més, ha donat suport al nou ral·li de les 'criptos' el valor total dels quals s'ha elevat per sobre dels 2,2 bilions de dòlars, segons dades de CoinMarketCap.
Però segons Green té un revers perillós. "Amb aquests salts astronòmics en els preus i a mesura que (les 'criptos') s'incorporen cada vegada més al sistema financer mundial i de forma molt crítica, ja que la cotització directa al Nasdaq arribarà a una base d'inversió més àmplia que els criptoevangelistes habituals, els inversors han d'esperar un escrutini governamental molt més gran", adverteix Green.
"Els governs, els bancs centrals i els reguladors estaran molt interessats en protegir l'statu quo de les monedes de fiat", prossegueix el fundador de Devere Group. Per tant, "hem d'esperar nivells considerablement més alts de regulació al mercat de les monedes digitals". Dde fet, crec que és inevitable", subratlla.
"No obstant això, els inversors no haurien de desanimar-se per la probabilitat d'un major escrutini governamental", contraposa Green, ja que "és poc probable que es produeixin grans mesures draconianes". Això és a causa, segons aquest expert del fet que "les monedes digitals es consideren cada vegada més el futur dels diners, fins i tot pels tradicionalistes."
"De fet, hauria d'adoptar una regulació proporcionada. Ajudaria a protegir els inversors, a apuntalar el mercat, a tallar la delinqüència i a reduir la possibilitat d'alterar l'estabilitat financera mundial, a més d'oferir un potencial impuls econòmic a llarg termini als països que la introdueixin", argumenta l'expert.
Per tot l'anterior, "la sortida a borsa de Coinbase subratlla que les criptodivises, d'una manera o altra, han arribat per quedar-se, i que el mercat només creixerà", conclou. I "a causa d'això, els inversors han de saber que la regulació serà una prioritat més gran".