Calma relativa a les 'criptos' en un escenari d'alta incertesa després de l'avenç de la SEC

El bitcoin es mou al voltant dels 26.400 dòlars, com ha estat fent durant les últimes setmanes

Per

Bolsamania | 09 jun, 2023

Actualitzat : 11:39

El mercat de les criptomonedes torna pels seus furs. El bitcoin(BTC) guanya un 0,12% a les últimes 24 hores i consolida els 26.400 dòlars, rang en què s'ha mogut urant les últimes setmanes. Per part seva, l'ethereum (ETH) cedeix un 0,3% i se situa als 1.830 dòlars. Ambdues criptos acumulen un saldo setmanal negatiu de més del 2%.

Craig Erlam, analista sènior de mercats d'OANDA, assenyala que ha estat una setmana dura per al mercat de criptoactius després de les dues demandes presentades contra Binance i Coinbase per part de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès). I és que, si bé els inversors esperaven aquest desenllaç, l'acció del regulador “està causant una incertesa significativa sobre el que això significa per a les criptoborses i les criptodivises negociades”. “És clar, això podria conduir en última instància a un règim regulador més clar i a un entorn menys hostil en el futur. Però a quin preu?”, es pregunta Erlam.

El bitcoin ha resistit sorprenentment bé, i els operadors de criptomonedes semblen buscar criptovalors més consolidats que semblin relativament protegits de l'acció de la SEC en temps de tanta incertesa, en lloc d'abandonar l'espai del tot. Si la situació s'intensifica, això pot canviar, però ara com ara, el bitcoin sembla estar collint els beneficis de ser el refugi segur de les criptomonedes”, destaca aquest expert.

La veritat és que el preu de les criptomonedes ha resistit molt millor que en altres períodes d'estrès, com els que van seguir el col·lapse de Terra o la fallida d'FTX. Segons Andrew Lawrence, CEO de la plataforma de custòdia Cens, això recalca el caràcter global de les 'criptos', especialment en les facilitats donades per Hong Kong per al comerç minorista i les regulacions favorables aprovades a la Unió Europea i a Unió dels Emirats Àrabs Units.

“A termini, aquesta indústria està preparada per continuar el creixement exponencial. Només em preocupa que la major part d'aquest creixement es produeixi fora dels Estats Units si no hi ha novetats en termes de la legislació proposada que s'està obrint actualment al Congrés”, ha indicat aquest expert en una entrevista concedida al mitjà CoinDesk.

Si bé les criptos estan resistint millor del que s'esperava, no es pot dir el mateix de les criptoborses. Coinbase, per exemple, ha estat protagonista d'un ombrívol informe de S&P, en què alerta de la perspectiva negativa que té al davant la companyia si els tribunals donen la raó a la SEC. Mark Palmer, analista de Berenberg, també ha advertit que entre un i dos terços dels ingressos de Coinbase estan en perill i que el pivot que ha d'executar la companyia per adequar el negoci a les exigències del regulador podria no ser possible.

Per la seva banda, Binance.US, filial nord-americà de Binance, ha anunciat que suspèn a partir d'aquest divendres tots els dipòsits en dòlars nord-americans i farà el mateix amb les retirades a partir del proper 13 de juny com a resposta a la demanda de la SEC, la qual estava investigant la companyia des de 2020.

“La nostra prioritat són, i sempre han estat, els nostres clients. Estem prenent aquestes mesures proactives a mesura que, per un temps, ens convertim en una borsa només de criptomonedes. Per ser clars, mantenim reserves 1:1 per a tots els actius dels clients. Qualsevol temps d'inactivitat al processament de retirades pot ser el resultat de volums elevats i tancaments bancaris de cap de setmana. D'altra banda, el comerç, les apostes, els dipòsits i les retirades en cripto continuen sent plenament operatius”, ha indicat la companyia mitjançant un tuit.

A la resta de l'espai, signe mixt. Destaquen les fortes caigudes del 4% al cardano (ADA) i els moderats repunts en ripple (XRP), solana (SOL) i polygon (MATIC).

Últimas noticias