Calma al mercat de la criptomonedes: hi haurà rebot el 2023?

"Alguns creuen que el cicle baixista no s'ha acabat del tot", assegura un expert

Per

Bolsamania | 03 gen, 2023

Estabilitat i calma al mercat de les criptomonedes, que no és poc. El bitcoin (BTC) continua cotitzant per sobre dels 16.700 dòlars i suma un 0,08% a les últimes 24 hores. L'ethereum (ETH), per part seva, es manté pla i per sobre dels 1.200 dòlars.

El mercat es continua preguntant si les criptomonedes poden protagonitzar un rebot significatiu després de l'enfonsament de l'últim any. L'únic que els analistes semblen tenir clar és que, tret d'una nova sorpresa, el malestar del mercat no superarà el cop que va rebre el 2022 amb els col·lapses d'FTX i Terra.

Naeem Aslam, analista en cap de mercats d'AvaTrade, destaca que la criptomoneda reina ha començat l'any “amb una nota positiva”. “N'hi ha molts al mercat que creuen que el cicle baixista encara no s'ha completat del tot i el preu podria desplaçar-se encara més cap als 10.000 dòlars”, apunta Aslam.

Tot i això, subratlla, “hi ha més pessimisme que mai en l'acció dels preus”, la qual cosa significa que “hi ha una baixada limitada per al preu del bitcoin”. “És probable que vegem el preu pujar. Els operadors creuen que el bitcoin tornarà a provar fàcilment el nivell dels 50.000 dòlars, sinó el seu màxim històric, ja que ara queden pocs baixistes”, sentencia.

“La comunitat no s'entristirà a veure el final del 2022, qui els pot culpar?”, fa broma Craig Erlam, analista sènior de mercats a Oanda, que destaca que el bitcoin “s'ha mantingut força estable recentment, rondant el rang de 16.000-17.000 dòlars durant les darreres setmanes”.

“Això pot suposar un alleugeriment per a la comunitat de criptomonedes després d'uns mesos difícils. El nou any sens dubte té molt a oferir a les criptodivises, però a curt termini, la comunitat només espera que no es produeixin nous escàndols que espantin els inversors i tornar a centrar-se'n en la innovació i l'adopció”, afegeix aquest expert, temps que subratlla que “pot ser molt demanar a curt termini, sobretot si altres factors del mercat no són favorables”.

En aquest sentit, el mercat continua sentin els ressons de la caiguda d'FTX. D'una banda, Sam Bankman-Fried, fundador del trencat 'exchange', haurà de comparèixer aquest dimarts davant del tribunal de districte de Manhattan a Nova York. D'altra banda, el cofundador de Gemini, Cameron Winklevoss, ha acusat públicament Barry Silbert, CEO de Digital Currency Group, matriu de Genesis, de deure 900 milions de dòlars a la seva companyia com a part de la seva associació al programa Gemini Earn. Ambdues plataformes es van veure seriosament afectades després de la fallida d'FTX.

A la resta del mercat, calma i signe mixt. El binance coin (BNB) cedeix un 0,5%, mentre que el ripple (XRP) puja un 0,79%. Per part seva, el dogecoin (DOGE) baixa un 0,6%, igual que el cardano (ADA), mentre que el polygon (MATIC) i el litecoin (LTC) repunten un 0,5%. La solana (SOL) segueix a l'alça i s'anota una pujada del 5,5% a les últimes 24 hores.

Últimas noticias