BNY Mellon: "L'activitat de criptomonedes es fa a l'ombra" per la manca de regulació
La directora financera del banc demana més claredat als reguladors
Les crides dels actors del sistema bancari als reguladors nord-americans perquè proporcionin més claredat sobre les regles per als actius digitals s'incrementen. Concretament, Emily Portney, directora financera de BNY Mellon ha lamentat que preval molta confusió sobre quines activitats estan permeses amb criptomonedes per a les entitats dels Estats Units. Així mateix, ha declarat que gran part dels negocis es duen a terme pel que es coneix com a "banca a l'ombra".
"Esperem que hi hagi més claredat al voltant dels actius digitals. Francament, és una mica confús sobre qui regula realment aquests productes i, especialment, les criptomonedes... i, naturalment, sobre el que es pot o no es pot fer", ha reclamat en una entrevista amb Reuters.
Les entitats esperen noves directrius i normes als EUA que es publicaran aquest any 2022, després dels passos fets per algunes institucions governamentals. L'any passat, l'Oficina del Contralor de la Moneda (OCC per les sigles en anglès) va dir que els bancs necessiten obtenir un permís per escrit abans de participar en activitats relacionades amb les monedes criptogràfiques. L'OCC juntament amb altres reguladors han participat en un “esprint polític per portar una millor claredat reguladora a aquesta indústria per als bancs.
Mentrestant, tal com assenyala Portney, "gran part de l'activitat està passant en allò que jo anomenaria el sistema bancari a l'ombra a causa de la falta de claredat". Esperem una major claredat reguladora a l'àmbit de les criptomonedes, cosa que pot conduir a una participació institucional més gran a l'espai, ha afirmat.
Els comentaris de Portney mostren una clara frustració respecte a la indecisió del govern en relació amb els criptoactius. A mesura que l'ecosistema s'expandeix, les institucions bancàries tradicionals tenen interès per participar en aquesta indústria. Tot i això, els bancs s'estan abstenint de llançar nous productes i d'ampliar les seves ofertes existents fins que les normes estiguin clares.
El gegant bancari BNY Mellon s'ha especialitzat en la tinença i servei d'actius en nom dels clients. També ha estat treballant en el desenvolupament d'una plataforma de custòdia i administració d'actius digitals.