Bitcoin no troba tendència: el mercat tem d'un nou moviment agressiu de la Fed

Els analistes esperen que el banc central emprengui una quarta pujada consecutiva de tipus del 0,75%

Per

Bolsamania | 19 oct, 2022

No està sent una bona setmana per al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC), el criptoactiu més gran del món, cedeix lleugerament en aquests moments i lluita per mantenir els 19.100 dòlars, igual que ethereum (ETH), l'altcoin amb més capitalització de mercat, que fa el mateix per consolidar els 1.300 dòlars. Durant les últimes 24 hores, les dues criptes més grans del planeta s'han deixat més d'un 2%.

El mercat de criptomonedes ha entrat fa temps en un mercat baixista i els experts creuen que queda un llarg i dur “hivern” per davant a causa de la important pressió negativa de diversos factors macroeconòmics. Un d'ells és l'alta inflació que impera al món occidental, especialment als Estats Units, la qual els bancs centrals estan intentant domar amb pujades agressives de tipus d'interès i portant la seva política monetària a terreny restrictiu per primera vegada en més d'una dècada.

En aquest sentit, el consens espera una quarta pujada consecutiva de 75 punts bàsics per part de la Reserva Federal (Fed) nord-americana: segons dades de l'eina CME Fed Watch, els analistes atorguen una probabilitat del 95% que el banc central repeteixi aquest moviment de nou a la reunió de política monetària del 2 de novembre.

El diari The New York Times se suma a aquest supòsit i informa que la Fed està considerant una pujada “superior a la prevista fa un mes” a causa de la persistència de la inflació. “Els banquers centrals esperaven debatre la desacceleració a la reunió de novembre, però les dades recents suggereixen que el mercat laboral continua sent fort i que la inflació és implacable, cosa que els ha portat a endarrerir la discussió durant almenys un mes”, expliquen, “Ara és més probable que la conversa sobre la possibilitat d'una reducció es produeixi al desembre”.

Aquesta circumstància està deixant la seva empremta al mercat de les criptomonedes, ja que els inversors estan reaccionant a la incertesa que impera al mercat evitant aquells actius de més risc. En aquest sentit, els gràfics de preus històrics mostren que el preu de BTC va caure almenys un 10% o més després de les reunions de la Fed al març, maig i juny, en ple enduriment de la postura del banc central nord-americà.

Segons els cofundadors d'Altcoin Daily, Aaron i Austin Arnold, la consolidació del bitcoin entre els 19.000 i els 20.000 dòlars “és una reminiscència del mercat baixista del 2018”. "El bitcoin s'estava consolidant a prop dels 6.000 dòlars i finalment va caure un 50%", han explicat en una entrevista a Kitco News.

En contrast amb la perspectiva d'Arnold, altres analistes han argumentat que el mercat baixista actual té característiques que el diferencien de les caigudes anteriors. Segons la companyia de trading Cumberland, l'actual cicle de mercat baixista destaca pels enormes volums de negociació que han persistit i destaquen que, amb volums de negociació diaris de més de 50.000 milions de dòlars, el mercat continua sent “saludable” malgrat la caiguda dels preus.

A la resta de les altcoins, un dels grans perdedors de la setmana està sent ripple (XRP), que acumula una caiguda de més del 3% en les últimes 24 hores. Per part seva, l'ADA (Cardano) i la solana (SOL) retrocedeixen per sobre del 3 i del 2% durant el mateix període, intercanviant-se per 35 centaus i 30 dòlars, respectivament. Polygon cedeix un 0,73 i DOT (Polkadot) perd un 1,2%.

Últimas noticias