Bitcoin: "La resistència de 61.000 dòlars, un obstacle per a una recuperació sostinguda"

La caiguda del preu del bitcoin es pot atribuir a factors macroeconòmics i tensions geopolítiques

Per

Bolsamania | 21 ago, 2024

Actualitzat : 12:25

La fluctuació que afecta la cotització del bitcoin posa en relleu la sensibilitat del mercat. De fet, la caiguda del preu de la criptomoneda més gran es pot atribuir a factors macroeconòmics i tensions geopolítiques. "La resistència al voltant de 61.000 dòlars ha esdevingut un obstacle important per a una recuperació sostinguda".

Així ho afirma Antonio Ernesto Di Giacomo, analista de mercat sènior a XS.com. Creu que el mercat pot enfrontar-se a més desafiaments abans de trobar una estabilitat duradora.

"La caiguda sobtada del bitcoin posa en relleu la complexitat i volatilitat del mercat de criptomonedes, on els factors externs poden desencadenar moviments bruscos de preus". Tot i els desafiaments actuals, però, veu que l'interès institucional en el bitcoin "suggereix que es manté la confiança en el seu potencial a llarg termini".

Sobre els factors macroeconòmics i les tensions geopolítiques, apunta que els temors d'una possible recessió als EUA, les tensions a l'Orient Mitjà i els tipus d'interès al Japó "han influït en la percepció del mercat".

"Aquests elements han creat incertesa entre els inversors, retirant temporalment el capital dels actius de risc, incloent-hi les criptomonedes. En aquest context, la volatilitat inherent a les criptomonedes s'ha amplificat, cosa que n'ha exacerbat la caiguda", diu.

Però, malgrat la recent volatilitat, destaca que els inversors institucionals continuen mostrant un interès considerable en el bitcoin: “Més del 60% dels principals fons de cobertura estan exposats a aquesta criptomoneda, cosa que indica una confiança subjacent en el seu potencial a llarg termini. No obstant, aquest optimisme no ha estat suficient per evitar la correcció del preu del bitcoin”.

A parer seu, aquesta correcció reflecteix no només la naturalesa especulativa del mercat, sinó també una resposta a les pressions macroeconòmiques.

Alhora, comenta que les entrades d'ETF del bitcoin han experimentat un notable descens. Una reducció que considera que "podria interpretar-se com un senyal de cautela entre els inversors, que prefereixen esperar que el mercat registri una estabilitat més gran abans d'augmentar-hi la seva exposició".

A més, la disminució de les entrades "també suggereix que el mercat es troba en una fase de consolidació, en què els preus tendeixen a estabilitzar-se abans de possiblement reprendre una tendència alcista", conclou.

Últimas noticias