Bankman-Fried, declarat culpable de frau criminal per la fallida d'FTX

Ara haurà d'esperar la sentència, que es coneixerà el març

Per

Bolsamania | 03 nov, 2023

Sam Bankman-Fried, l'altre temps conegut com a 'rei de les criptomonedes', ha estat declarat culpable dels set càrrecs de frau criminal en contra, per desviar milers de milions de dòlars de diners dels seus clients i provocar la fallida d'FTX. Ara s'enfronta a una pena màxima de 115 anys de presó.

Després d'un judici que ha durat un mes, i Bankman-Fried s'ha declarat innocent dels càrrecs de frau criminal relacionats amb el col·lapse a finals de l'any passat de la plataforma d'intercanvi de criptos FTX i del fons de cobertura alemany Alameda Research, el jurat l'ha declarat culpable de frau i de rentat de diners. El jutge, Lewis Kaplan, ha fixat la data de sentència el març.

El jurat l'ha trobat culpable de frau electrònic i conspiració per cometre frau electrònic contra clients d'FTX i contra prestadors d'Alameda Research, conspiració per cometre frau de valors i conspiració per cometre frau de primeres matèries contra inversors d'FTX i conspiració per cometre rentat de diners.

"Sam Bankman-Fried va perpetrar un dels fraus financers més importants en la història dels Estats Units", ha dit Damian Williams, fiscal federal per al Districte Sud de Nova York, després que es llegís el veredicte. "Si bé la indústria de les criptomonedes pot ser nova i actors com Sam Bankman-Fried en poden ser nous, aquest tipus de corrupció és tan antiga com el temps. Aquest cas sempre ha estat sobre mentides, paranys i robatoris", ha afegit, i és que creu que l'acusat va ordir "un pla multimilionari dissenyat per convertir-lo en el rei de les criptomonedes".

Per part seva, el Fiscal General Merrick Garland ha apuntat en un comunicat que "Bankman-Fried pensava que estava per sobre de la llei", i el veredicte "demostra que estava equivocat". "Aquest cas hauria d'enviar un missatge clar a qualsevol que intenti amagar els seus crims darrere d'una cosa nova i brillant que, segons afirmen, ningú més no és prou intel·ligent per entendre: el Departament de Justícia el farà responsable", ha afegit.

Els fiscals van dibuixar Bankman-Fried com el cervell d'un frau massiu a FTX, amb seu a les Bahames, i el van acusar de crear una "piràmide d'engany" basada en mentides i falses promeses als clients. Davant d'això, els advocats de l'acusat, de 31 anys, fill de dos juristes de Stanford i graduat de l'Institut de Tecnologia de Massachusetts, el van posicionar com un nerd de les matemàtiques molt treballador que va intentar de bona fe revertir la situació.

Ara, l'advocat de Bankman-Fried, Mark Cohen, considerarà una apel·lació. "Estem molt decebuts amb el resultat", ha dit Cohen en un comunicat, en què ha ressaltat que el seu defensat "manté la seva innocència i seguirà lluitant enèrgicament contra els càrrecs en contra".

El judici ha comptat amb declaracions i proves d'antics amics i col·legues de Bankman-Fried, incloent-hi la directora executiva d'Alameda, Caroline Ellison, el cofundador d'FTX, Gary Wang, i el cap d'enginyeria, Nishad Singh. Els tres membres del cercle íntim de Bankman-Fried es van declarar culpables de delictes greus i van pujar a l'estrada per implicar-lo amb l'esperança d'evitar la presó.

Últimas noticias