Aquests són els 10 manaments per invertir en bitcoin "i no perdre-ho tot"

La reina de les monedes digitals acaba de tancar el seu pitjor segon trimestre de la història

Per

Bolsamania | 02 jul, 2021

Actualitzat : 13:02

El bitcoin acaba de tancar el seu pitjor segon trimestre de tota la història. La reina de les criptodivises ha acumulat una caiguda superior al 40% després d'un fulgurant inici d'any, i aquests són els 10 manaments per invertir-hi sense "perdre-ho tot".

Almenys, segons Michael Sincere, trader i columnista de MarketWatch que, al seu últim article, esculpeix en marbre les 10 regles que cal tenir en compte a l'hora d'invertir en el bitcoin:

1. Partit a partit. El primer que cal tenir en compte és que cal invertir a poc a poc. Per exemple, en lloc de ficar 1.000 euros en bitcoin (o en qualsevol altra cripto de moda), és recomanable començar amb 200, i si la cosa va bé, doblar l'aposta fins que arribem a aquests 1.000 euros proposats en un primer moment.

2. L'art de comprar i vendre. Dels creadors del 'comprar a les caigudes', arriba aquest consell que consisteix a, efectivament, comprar quan un actiu tan volàtil cau, i aprofitar per vendre, almenys la meitat de la vostra posició, quan ha pujat molt. "No serveix de res ser cobdiciós amb aquest tipus d'actius, perquè us arrisqueu a perdre tot o gairebé tot".

3. Ment freda. En un primer moment, fixeu-vos com a objectiu obtenir uns guanys modestes abans d'anar escalant les vostres apostes. "Molta gent ha guanyat milions amb el bitcoin, però, a l'igual que els guanyadors de la loteria, moltes altres persones han perdut bona part dels seus diners".

4. Eviteu els margin calls. Un altre dels tips que cal tenir en compte a l'hora d'invertir en bitcoin és mai demanar prestat diners, és a dir, apalancar, per fer-ho. "És una espasa de doble tall i, si encerteu, podeu guanyar bastant, però, si falleu, podeu acabar devent més del que heu invertit".

5. Compte amb les ordres de prou pèrdues. Ja que alguns bròkers ni tan sols permeten establir els anomenats hard ordres de prou pèrdues en ser el bitcoin un actiu tan volàtil, una bona idea és marcar una sèrie d'ordres de prou pèrdues mentals i generar l'hàbit per obeir-les.

6. No us aferreu als vostres pèrdues. Si aneu a contracorrent, no dubteu a vendre tot o almenys la meitat de la vostra posició per evitar que una petita pèrdua vagi a més.

7. Tenir un pla. Al fil del punt 6, és important tenir un pla al cap a curt, mitjà i llarg termini que guiï les nostres accions. Així, per exemple, podem decidir vendre només una part de la nostra posició quan vinguin mal dades, amb l'esperança que la tendència es reverteixi, com va passar a aquells que van vendre als 20.000 dòlars just abans que el preu disparés fins als 60.000 dòlars.

8. Fixeu-vos en l'anàlisi tècnica. Aquesta disciplina us ofereix pistes i senyals per saber quan entrar o sortir d'un valor o actiu, especialment en un subjacent tan complicat de tractar com és el bitcoin.

9. Diversifiqueu. Mai poseu tots els vostres ous en una mateixa cistella, i menys encara si aquesta cistella és un actiu que tan aviat pot pujar un 20% com baixar un 40%.

10. Practiqueu abans d'invertir en el món real. Si teniu l'ocasió, proveu a fer-vos un compte de prova que simuli l'experiència d'invertir abans de fer-ho amb diners reals. En cas contrari, cenyiu-vos a la regla número 3.

Últimas noticias