70.000, 100.000 o presa de beneficis: els analistes, dividits davant el bitcoin després de l'ETF

Bitpanda: "Tot indica que estem ja en un nou cicle alcista, el que no sabem és la seva durada i límit"

Per

Bolsamania | 20 oct, 2021

La pujada meteòrica del bitcoin de més del 40% a l'octubre, fins a acariciar el màxim històric d'abril, pot desembocar en una àmplia presa de beneficis si es compleix amb la màxima de les borses de "compra amb el rumor, ven amb la notícia". El debut del primer fons cotitzat en el bitcoin als EUA, representa un moment històric per a l'actiu digital i el mercat de les monedes digitals i el consens de mercat apunta a aquest fet com una de les principals causes del ral·li d'aquest mes. La gran qüestió ara és si els inversors seguiran estirant el preu per sobre dels 65.000 dòlars o si aprofitaran qualsevol petit sotrac que experimenti el fons de ProShares per llançar-se cap a la presa de beneficis.

L'expectació al voltant de l'estrena d'aquest vehicle d'inversió ha estat màxima, ja que els analistes havien reivindicat la fita com un revulsiu per al criptovers més gran que la compra de 1.500 milions de dòlars en bitcoins per part del fundador de Tesla, Elon Musk, al febrer. Però ara que s'ha superat la trava reguladora, l'atenció es trasllada a la reacció dels inversors.

En aquest sentit, una forta demanda d'ETF del bitcoin és el que es necessita per ajudar a la reina de les criptos a superar el rècord de gairebé els 65.000 dòlars d'abril. "Si els operadors consideren que el rendiment del fons cotitzat és prometedor, la resistència a curt termini podria ser ell nivell de 70.000 dòlars", comenta Edward Moya, analista d'Oanda. En canvi, "els escassos volums de negociació d'aquests vehicles podrien desencadenar una venda cap al territori del mercat baixista", afegeix.

No obstant això, el comportament anterior de la creació de Satoshi Nakamoto fa témer una àmplia presa de beneficis, sigui el que sigui el resultat de l'ETF. Quan els primers contractes de futurs van veure la llum a la Borsa Mercantil de Chicago (CME) el 17 de desembre de 2017, el bitcoin va tocar els 20.000 dòlars després d'una pujada d'un 2.000% durant els dos mesos previs. Però després es va desencadenar un mercat baixista que va durar un any.

De fet, el 2021 hem vist un comportament homologable. A més de l'esmentada operació de Tesla i Musk, la pujada fins al màxim de tots els temps a l'inici del segon trimestre, el debut de la plataforma de compravenda de criptos, Coinbase, al Nasdaq el 14 d'abril, va esperonar les compres. La moneda digital va caure fins als 30.000 dòlars al mes següent, dinamitada en gran part pel CEO de Tesla, però també per la presa de beneficis.

No obstant això, "tots els indicadors semblen apuntar que, de moment, el mercat continuarà amb la seva tendència alcista, almenys fins a topar-se amb els 66.000 o 67.000 dòlars, on sembla que podrà trobar-se amb la primera gran resistència al seu camí cap als 100.000 dòlars", comenta Álvaro Alcanyís Rubio, CMO i cofundador d'Onyze. "Ara toca pensar en aquest següent nivell psicològic", afegeix per la seva banda Alejandro Zala, country manager de Bitpanda a Espanya. "Tot indica que estem ja en un nou cicle alcista, el que no sabem és la seva durada i el seu preu límit", postil·la. En una línia similar, el panell de 50 experts consultats per Finder.com preveu que el preu arribi a un màxim de 80.021 dòlars aquest any, abans de caure fins als 71.415 dòlars per al final de 2021.

Arribats a nous màxims, "probablement molts inversors prendran beneficis, donant lloc a un rebot en la valoració del bitcoin", abunda Alcanyís. Zala també alerta que "en aquests cicles alcistes també hi ha correccions". I puntualitza que "quan aquestes arriben, cal pensar si els fonaments d'aquesta tendència són sòlids o simplement fruit de l'especulació. Les notícies de les últimes setmanes són molt positives i semblen optimistes en què aquest cicle serà molt positiu".

En cas de donar-se una correcció de mercat com la viscuda entre maig i juliol, els experts consultats veuen difícil endevinar fins on podria arribar-ne a caure la valoració. "Tot sembla apuntar que en cada pas cap endavant que dona el mercat, es generen suports cada vegada més robustos per la qual cosa és possible que certes cotes no tornin a veure", conclou Alcanyís.

Últimas noticias