El primer ministre del Japó, Yoshihide Suga, es retira de la cursa electoral de tardor

Ha anunciat que no es presentarà a la reelecció com a líder del partit

Per

Bolsamania | 03 set, 2021

El primer ministre japonès, Yoshihide Suga, ha anunciat aquest divendres que no es presentarà a la carrera pel lideratge de el partit governant a finals d'aquest mes, aplanant el camí per a un nou líder nipó a les eleccions generals que se celebraran entre octubre i novembre, després de només un any al càrrec.

En declaracions davant els mitjans, Suga ha explicat que originalment havia planejat presentar-se el 29 de setembre per liderar el Partit Liberal Democràtic (PLD), però que dirigir la resposta a la pandèmia del Japó i fer campanya per al lloc del PLD al mateix temps va dividir les seves energies. "He decidit no presentar-me a les eleccions per liderar el partit, ja que m'agradaria centrar-me en les mesures contra el coronavirus", ha assenyalat Suga.

Suga s'ha enfrontat a les crítiques i la caiguda del suport públic per una resposta a la Covid-19 considerada massa lenta i escassa i per la celebració dels Jocs Olímpics tot i la preocupació per la salut del públic. No obstant això, el primer ministre ha defensat que havia posat tota la seva energia en polítiques importants, incloent-hi la resposta a virus, des que va assumir el càrrec.

"Però fer les dues coses requereix una enorme energia i he decidit que he de triar una o altra", ha insistit. "Com he dit repetidament a la gent, protegir la vida i la salut de les persones és la meva responsabilitat com a primer ministre, i a això m'hi dedicaré".

Suga va assumir el càrrec a mitjans de setembre de fa un any després de la dimissió del seu predecessor, Shinzo Abe, per problemes de salut i amb la seva sortida no serà candidat a les 49a eleccions a la Cambra de Representants nipona. El PLD té la majoria al Parlament, cosa que significa que el nou cap de govern serà probablement qui sigui elegit líder del partit. L'inici oficial de la campanya és el 17 de setembre.

El moviment de Suga es considera en gran mesura una decisió política perquè el PLD pugui tenir un nou líder abans dels comicis. La legislatura de la Cambra Baixa acaba a finals d'octubre i les eleccions per al nou Parlament s'han de celebrar a finals de novembre.

Últimas noticias