El ministre de vacunes del Japó, favorit per succeir Suga en la carrera presidencial

Segons mitjans locals el primer ministre donaria suport a Taro Kono

Per

Bolsamania | 07 set, 2021

Taro Kono, el ministre a càrrec de l'impuls de les vacunes al Japó, lidera actualment les enquestes d'opinió popular entre els candidats que podrien convertir-se en el pròxim líder del país.

Kono ha obtingut el 31,9% de suport dels enquestats en un sondeig telefònic realitzat a nivell nacional durant el cap de setmana, segons l'agència de notícies local Kyodo News i CNBC. Una altra enquesta realitzada pel diari Yomiuri Shimbun també mostrava que Kono era votat com la persona més adequada per assumir el càrrec, ha informat Reuters.

Les enquestes per dirimir qui serà el nou líder del partit de govern a Japó i candidat a les eleccions generals de tardor, succeeixen a l'anunci del primer ministre Yoshihide Suga que no es presentarà a les pròximes eleccions del partit. Abans de l'anunci, Suga havia estat criticat per la seva gestió de la situació de Covid al Japó, amb múltiples parts del país actualment sota estat d'emergència.

Altres possibles aspirants coneguts a les pròximes eleccions del Partit Liberal Demòcrata són l'exministre d'Afers Exteriors Fumio Kishida, l'exministre de Defensa Shigeru Ishiba i l'exministra d'Interior Sanae Takaichi. Jesper Koll, periodista de The Japan Times, va dir que el camp actual presenta "alguns candidats molt interessants i emocionants", descrivint Kono com un "inconformista" mentre que Kishida i Takaichi representen l'establiment.

Durant el cap de setmana, els mitjans de comunicació locals van informar que Suga està disposat a donar suport a Kono per succeir-lo.

Últimas noticias