La Xina retalla els tipus dels préstecs a la banca fins a un nou mínim històric

Per

Bolsamania | 15 abr, 2020

El Banc Popular de la Xina (PBOC per les seves sigles en anglès) ha tornat a injectar més liquiditat al mercat aquest dimecres amb la rebaixa d'una de les seves taxes d'interès clau, els tipus dels préstecs a mitjà termini als bancs, fins a un nou mínim històric. El moviment arriba abans de la publicació del PIB trimestral, i encara l'entitat cap a una nova rebaixa dels tipus de referència la setmana vinent.

La rebaixa ha estat de 20 punts bàsics, del 3,15% al 2,95%, en el que suposa la seva major retallada des que es va implantar en 2014.

La retallada de les taxes dels serveis de préstec a mitjà termini (MLF, en anglès) afecta a una injecció de 100.000 milions de iuans (14.174 milions de dòlars, 12.914 milions d'euros) en el sistema financer amb venciment d'un any.

El 30 de març, el BPC va efectuar la retallada més gran des de 2015 a les taxes d'interès d'una de les seves principals eines d'injecció de liquiditat, els acords repos a 7 dies, deixant-les en el seu mínim històric.

Des de la consultora Capital Economics, recull Efe, consideren que encara que "el BPC no va proporcionar cap explicació" per a la retallada, aquest "sembla dirigit a rebaixar els costos de finançament per als bancs" i que això resulti en una rebaixa dels tipus d'interès i, per tant, un cost inferior de l'endeutament per als seus clients.

El BPC ja havia rebaixat les taxes dels MLF el mes de novembre passat (5 punts bàsics) i al febrer (10 punts bàsics).

Últimas noticias