S'ha acabat la correcció en el bitcoin? Atents al 'martell' i a les divergències alcistes

Tot i les caigudes del 45% des de màxims encara puja un 25% l'any

Per

Bolsamania | 29 jun, 2021

Figura de tornada com a tal no tenim encara, però hi ha petits detalls que conviden a l'optimisme en el bitcoin després d'una caiguda des dels màxims anuals i històrics (65.520 dòlars).

Els 'martells' es donen amb bastant freqüència als mercats. Consta d'una única espelma, que es produeix normalment final d'una fase correctiva perllongada i moltes vegades té lloc a prop de suports clau. Interpretant-la com un punt d'inflexió de la tendència, passant de baixista a alcista. O almenys ens estaria anticipant l'inici d'un important rebot de curt termini. Estem parlant d'una sessió durant la qual el preu cau amb força durant gran part del dia per després recuperar-se i tancar a prop dels màxims, o en màxims. Però deixant, això sí, una llarga metxa inferior per sota. El volum negociat també sol ser bastant més alt que el de les sessions precedents.

I si al mateix temps coincideix amb el fet que algun dels principals oscil·ladors de moment (RSI, estocàstic, etcètera) llança lectures extremes de sobrevenda, millor que millor. I això és el que ens va dibuixar el preu del futur del bitcoin durant la sessió de dimarts de la setmana passada després de marcar un mínim als 28.800 dòlars i tancar als 32.885 dòlars. A la qual cosa que cal sumar les divergències alcistes entre el preu i l'oscil·lador de moment estocàstic. Aquestes són clares i acostumen a portar amb si importants rebots a curt termini. Dit això, tot suggereix que el bitcoin pot atacar en qualsevol moment la important resistència que té als 41.335 dòlars: màxims de juny i últim màxim decreixent.

Gràfic diari del futur del bitcoin

Últimas noticias