Repsol ja cotitza exdividendo, com queda el nou gràfic?

Els títols de la petroliera pugen un 29% l'any

Per

Bolsamania | 05 jul, 2021

Les caigudes des dels màxims anuals de mitjan juny són del 10% però amb tot i amb això els títols de la petroliera encara pugen l'any prop d'un 30% vs. +10% de l'Ibex 35, que no és poca cosa.

Repsol pagarà aquest dimecres un dividend fix amb càrrec als beneficis de l'exercici 2020 de 0,30 euros bruts per cada acció amb dret a percebre-ho i que es trobi en circulació en la data en què s'efectuï el corresponent pagament. El 2 de juliol va ser l'últim dia de negociació de les accions de Repsol amb dret a percebre aquest dividend. El que vol dir que la data des de la qual les accions de Repsol cotitzen sense dret a percebre el dividend és aquest dilluns, inclusivament. Un dia després, el 6 de juliol, serà la data en la qual es determinen els titulars inscrits amb dret a percebre el dividend. I per tant avui Repsol ja cotitza exdividend. O cosa que és el mateix, la sèrie històrica de preus acaba de restar el dividend del preu de l'acció. D'aquí ve que un servidor els recordi que el dividend és un efecte placebo. Sí, ens ho lliuren en el compte però ens ho resten del preu de l'acció.

Amb el nou gràfic davant el que tenim és un suport horitzontal que s'hauria perforat en els primers minuts de negociació però que ara mateix està recuperant, en els 10,25-10,30 euros. Les resistències més immediates són els últims màxims decreixents: els 10,874 i els màxims anuals en els 11,224 euros. De manera que es pot dir que els títols de la petroliera estan desplegant un estret lateral des de març, amb suport en els 10,30 i resistència en els 11,20 euros en nombres rodons. I en la mesura en què el preu no surti d'aquest rang no tindrem cap pista sobre el qual pot ser el següent moviment en tendència de curt termini.

Gráfico diario de Repsol desde diciembre

Últimas noticias