Punxada de l'Ibex des del buit baixista dels 9.410 punts

L'Ibex puja un 8% aquest any

Per

Bolsamania | 08 mai, 2019

El moviment d'anada i tornada de l'Ibex aquest dimarts, després d'emplenar el buit baixista dels 9.410 punts, ens deixa molt clar on està la zona de resistència a batre en el curt termini.

L'Ibex ha començat el dia plà, sense saber molt bé quina direcció prendre després d'acumular una caiguda del 3,5% des que va donar començament el mes de maig. Tenim un primer suport just aquí, als 9.200 punts (la mitjana mòbil simple de 200 sessions) i una mica més a baix tenim el suport horitzontal dels 9.100 punts. De totes maneres, el moviment d'aquest dimarts va ser d'allò més interessant en el nostre selectiu. Est va deixar el dilluns un buit baixista en els 9.410 punts i els màxims d'aquest dimarts es van aconseguir en els 9.405 punts. El que vol dir que el buit, com calia esperar, ha actuat com a resistència. I des d'aquí el preu va caure amb summa facilitat. El que ens reafirma en el missatge que no tornarem a tenir cap senyal de fortalesa important en el nostre índex en la mesura en què aquest buit no es tanqui, o cosa que és el mateix s'anul·li.

D'altra banda i tret que el mercat se'ns giri amb força a l'alça, alguna cosa que en aquest moment no sembla probable, no es pot descartar que estiguem ajustant proporcionalment tota la pujada des dels mínims de desembre. Així, una reculada del 50% de tota l'última pujada es correspon amb una caiguda cap a la zona dels 8.950 punts, mentre que si fora del 61,8% la correcció el portaria a la zona dels 8.800 punts. L'única cosa al que agarrar-nos en el molt curt termini és als importants nivells de sobrevenda diaris, la qual cosa pot provocar rebots contra tendència.

Gráfico diario del Ibex 35

Últimas noticias