Onada de calor en la gran banca: així encaren BBVA, Santander i l'índex sectorial el període estival

Els dos grans bancs del nostre país porten desplaçant lateralment des de finals d'abril

L'índex sectorial dels bancs europeus (SX7E) es revalora un 8% el 2017 i acumula una pujada del 66% durant el darrer any

Per

Bolsamania | 26 jun, 2017

Es pot dir que el mercat en general així com el sectorial dels bancs del Vell Continent estant desplaçant lateralment des de fa exactament un parell de mesos.

El passat mes d'abril, concretament durant la sessió del dia 24, el conjunt de les borses europees celebraven amb magnificència el resultat de la primera volta de les eleccions a França. I ho feien deixant en la gran majoria dels títols del mercat, i especialment en el sector financer, imponents buits alcistes diaris (i setmanals) superiors al 3%. Molts dels títols financers van despertar aquell dilluns amb pujades superiors al 4 i al 5%. I des de llavors estem assistint a un lent moviment lateral, alternant pujades i baixades sense una direcció clara.

En principi i a mesura que els suports que els confereixen aquests buits alcistes setmanals no es tanquin (o el que és el mateix s'anul·lin) entendrem que la banca està consolidant lateralment, està consumint més temps que profunditat i està preparant el terreny per al següent moviment alcista. Això sí, per seguir mantenint aquest biaix alcista exigirem a les sèries de preus que no tanquin els buits alcistes setmanals als quals hem fet referència anteriorment.

A continuació analitzem l'aspecte tècnic de l'índex dels bancs europeus així com dels dos grans bancs del nostre país:

Sectorial de bancs europeus (SX7E)

Tenim el sector dels bancs europeus en un moment de mercat molt interessant: en plena zona de suport. Es podria dir que o rebotem amb força de manera immediata o correm el perill que es perforin suports, amb les implicacions correctives que això tindria per al conjunt dels bancs i en especial per l'IBEX 35 (altament exposat en aquest sector). La veritat és que tot i els descensos des dels màxims anuals (properes al 10%) les caigudes encaixen dins dels paràmetres normals. Al cap i a la fi, el preu s'ha desplaçat des de la part superior del canal alcista (resistència) cap a la base del mateix (suport). En resum, podem dir que encara que per la mínima l'índex sectorial segueix respectant les referències de suport més immediates. I per tant només cal seguir apostant per la tendència de fons: l’alcista.

Gràfic setmanal - Índex SX7E

Banc Santander

L'entitat càntabra, com no pot ser d'altra manera, s'està desplaçant lateralment des de finals d'abril, en línia amb què estan fent tots els bancs del Vell Continent. No oblidem que, al cap i a la fi, els moviments als mercats són, en gran mesura, sectorials. Com es pot observar en el gràfic diari adjunt hi ha una important zona de suport als 5,6 euros. El buit alcista de la sessió del 24 d'abril el trobem als 5,618 euros. Aquest buit es va emplenar en la seva totalitat però no s'ha tancat, cosa que vol dir que les implicacions de fortalesa del buit encara hi són. Perforar-lo pot ser l'avantsala d'un nou tram correctiu cap als 5,4 i per sota dels aproximadament 5 euros.

Gràfic diari - Banc Santander

BBVA

Els títols de la segona entitat financera del nostre país s'estan desplaçant lateralment com es pot observar en el gràfic setmanal. Encara hi ha la possibilitat que el preu continuï gotejant a la baixa fins omplir en la totalitat el buit alcista de finals d'abril als 7,09 euros. O dit amb altres paraules, mentre que aquest buit alcista setmanal no es tanqui, o el que és el mateix s'anul·li, encara queda lloc per a l'esperança. Tancar seria un important senyal de debilitat i qui sap si l'avantsala d'una volta a la important zona de suport, abans resistència, dels 6,5 euros.

Gràfic setmanal - BBVA

Últimas noticias