L'IBEX arriba exhaust a les resistències clau, a l'espera del Santander

El selectiu puja un 8,52% aquest any

Per

Bolsamania | 04 mar, 2019

Actualitzat : 12:05

IBEX 35

17:37 04/10/24

  • 11.659,20
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74

Ens falta trencar amb claredat, amb folgança, i si pot ser en espelmes setmanals. El bo és que almenys el preu continua construint mínims i màxims creixents, que no és poc.

Al llarg de les darreres setmanes hem parlat una i altra vegada de la importància de la resistència dels 9.260 punts: els màxims de novembre, desembre, finals de gener i finals de febrer. Però perquè el moviment tingués més contundència i fiabilitat, li demanàvem que ho fes amb claredat, per això parlem dels 9.300 punts, i si pot ser en espelmes setmanals. Cosa que de moment no ha succeït.

Amb tot, les sensacions segueixen sent bones. Però la 'sobrecompra' diària, la de molt curt termini, llança lectures extremes. Cosa que deixa la porta oberta al fet que tot i superar resistències (per la mínima) puguem corregir/drenar els excessos de les últimes sessions/setmanes. A més, com es pot apreciar la MM200 diària conflueix pràcticament en aquest moment amb la zona de control dels 9.260 punts.

De totes maneres, en resum, el gràfic segueix sent bo i convida a l'optimisme. Sobretot, perquè com a analista tècnic el preu sempre mana. Aquest és el que sempre té l'última paraula. Però això no treu que li demanem una mica més de contundència (de filtre) a la superació de resistències. Per la qual cosa, agrairíem que el principal banc del nostre país confirmés també el moviment saltant per sobre de la resistència dels 4,4 euros. Ja que per sobre d'aquesta resistència tindrem (a priori) una altra clara figura de volta. I si Santander trenca a l'alça, el més probable és que l'IBEX també ho faci. O millor dit, no veiem l'IBEX trencant si l'entitat càntabra no ho fa.

Gràfic diari de l'IBEX des de finals de juny

Últimas noticias