Ferrari o quan a la base del canal alcista es compra, no es ven

Des dels màxims històrics de novembre el valor cau un 17%

Per

Bolsamania | 02 feb, 2022

Aquest dimecres es confessa davant del mercat la companyia d'automòbils esportius amb seu a Maranello-Modena. Això vol dir que avui podem esperar qualsevol tipus de moviment, tant a l'alça com a la baixa. El que és clar, com gairebé sempre, és que la volatilitat es dispararà.

Un canal alcista és un patró que es caracteritza perquè el preu es desplaça dins de dues rectes paral·leles i que tenen pendent positiu. La part superior del canal s'anomena zona de resistència i la part inferior zona de suport. I la condició que ha de complir aquest patró perquè sigui vàlid és la de tenir almenys dos punts de suport a la base del canal i tres a la part alta (resistència), o bé tres a la zona de suport (la base del canal) i dos a la part alta. De manera que hem de tenir sempre, com a mínim, cinc punts de tangència al canal.

L'operativa quan el preu és dins del canal es limitarà a obrir llargs (posicions alcistes) a la base del canal i tancar-los a la part alta del canal (resistència). Haurem d'estar atents a la possible sortida del preu del canal, ja que si acaba trencant la part alta el normal és que la tendència alcista s'acceleri, recorrent com a mínim ia l'alça l'amplada del canal. De la mateixa manera, si el preu perfora la base del canal (suport) cal esperar una correcció que recorri també l'amplada del canal, com a mínim.

Per tant, i sabent que aquest dimecres cal esperar qualsevol cosa, si cal llançar-se a la piscina en el valor ha de ser ara, a nivells de preu més propers a la base del canal alcista. L'MM200 diària, per definició suport també, passa en aquest moment pels 194 euros.

Gràfic diari de Ferrari (RACE)

Últimas noticias