Consultori d'anàlisi tècnica: Santander, Repsol, Solaria, Inditex, Indra, Cellnex, euro/dòlar i l'Ibex

José María Rodríguez respon als dubtes dels lectors sobre els diferents subjacents

Per

Bolsamania | 09 mar, 2020

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat al llarg del matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Indra, Inditex, Repsol, Cellnex, Solaria, Ibex 35, Santander i euro/dòlar.

Bon dia, José María, la meva pregunta és sobre Indra. Com veu aquest valor actualment després de l'enèsima massacre d'avui? Quant més podria caure en el curt termini? Moltes gràcies per endavant per la seva resposta. Una salutació. D.TB.

Estimat inversor, bona tarda. Tenint en compte el que està passant als mercats, Indra sembla estar, de moment, aguantant millor el tipus. De fet, malgrat les últimes caigudes, aquestes han trobat suport en la part superior de l'antic canal baixista, abans resistència i ara suport. Així doncs, en la mesura en què aconsegueixi respectar la zona dels nou euros hi ha la possibilitat que tracti de construir un sòl de mercat des d'on intentar reestructurar-se a l'alça. Diguem que, dins de la fase correctiva de les últimes setmanes, és just a la zona actual on es donen les condicions per tornar a intentar-ho de nou a l'alça. Tot dependrà del que faci l'Ibex i la resta de les borses mundials. Gràcies a vostè, una salutació.

Gráfico semanal de Indra desde verano de 2015

Hola, senyor Rodríguez. Bon dia. M'agradaria conèixer la seva opinió i anàlisi sobre Inditex i Repsol després de la salvatge correcció a la qual estem assistint. En teoria se suposa que cal aprofitar aquestes rebaixes, però és difícil llançar-se a la piscina amb tanta por pel coronavirus. No se li veu sòl a la correcció actual. Gràcies per endavant pel seu temps i atenció. K.

Benvolgut lector, bona tarda. Tenim tres amplis buits baixistes a Inditex, la qual cosa deixa la porta oberta a que el ‘gap’ baixista d'avui pugui suposar l'esgotament de les caigudes. Però mentre no es tanqui, no tindrem res, i per això cal tancar per sobre del preu de tancament del divendres, els 26,84 euros. A més, com es pot apreciar al gràfic diari, la zona actual és un altre potencial nivell de suport que es correspon amb un ajust/reculada del 61,8% de Fibonacci de tota la pujada prèvia. Diguem que si cal intentar-ho en algun moment de mercat hauria de ser a l'entorn dels preus actuals. En teoria el pànic actual a les borses hauria de ser el senyal que potser estem aprop d'un sòl de mercat. Però no és menys cert que el divendres passat teníem les mateixes sensacions. Gràcies a vostè, una salutació.

Gráfico diario de Inditex desde verano de 2018

Quant a Repsol, a la fi de febrer advertíem del perill de perforar el 'supersuport' dels 12 euros i finalment s'ha complert amb escreix el nostre objectiu de caiguda per a la correcció, que situàvem a la zona dels aproximadament nou euros. Amb tot, el problema és que no tenim el més mínim senyal de fortalesa per part de la nostra petroliera. I per poder construir algun tipus de figura de retorn, necessitem que passi temps, força temps. El perill és que ja no tenim suports importants fins a l'origen de l'últim impuls alcista, que són els mínims de 2016. I com a resistència tenim l'imponent buit baixista d'aquest dilluns, els 9,60 euros. Dit amb altres paraules, mentre el títol no sigui capaç de tancar (anul·lar) l'últim buits baixista, no tindrem el més mínim senyal de feblesa i per tant qualsevol potencial recuperació dels preus encaixarà d'allò més bé dins del que és un simple rebot (fase de reacció) dins de moviment correctiu major.

Gráfico semanal de Repsol desde principios de 2014

Bon dia, José María. Voldria agrair-te per endavant tot el que he anat aprenent gràcies a tu. M'agradaria que analitzés Cellnex i Solaria. Quins suports creu que ara mateix són els més rellevants? Pot ser un moment ideal per comprar pensant en el llarg termini? Salutacions. C.sa.

Estimat lector, bona tarda. No sap com m'alegra saber que, a poc a poc, entenguin com funcionen els mercats. Sempre és agradable saber que són molts els lectors que, igual que vostè, van aprenent a poc a poc aquest món tan fascinant, i que no es deixen endur ni es creuen cegament tot el que es diu i s'escriu a la premsa econòmica. Perquè una cosa és el que ens diu la teoria, la lògica, i una altra molt diferent la realitat del mercat.

Dit això, i començant per Cellnex, just en aquest moment tenim en suports de curt termini: la base del canal alcista pel qual s'ha estat desplaçant el preu des de fa aproximadament un any, perquè per definició la base d'un canal és zona de suport. De fet, malgrat les últimes caigudes, Cellnex és sense cap dubte dels títols més interessants per anàlisi tècnica en el sentit que és dels més alcistes amb molta diferència. A priori, és ara quan tindria sentit intentar-ho amb el títol i no abans.

Gráfico semanal de Cellnex desde principios de 2019

Finalment i quant a Solaria, si hagués d'intentar-ho pel costat llarg o alcista, és una mica més a baix. Al cap i a la fi, i des de mitjan 2016, tenim una impecable recta directriu alcista amb nombrosos punts de suport o de tangència. Aquesta passa en el moment actual per la zona dels aproximadament set euros i aquí és on l'equació rendibilitat-risc es fa òptima. Gràcies a vostè, una salutació.

Gráfico semanal de Solaria desde abril de 2015

Hola, podria analitzar Santander i l'Ibex en el molt curt termini? Quins són els suports i resistències que cal vigilar d'aprop? Acabo d'entrar aquest dilluns, just en obrir el mercat. Gràcies. Una salutació. P.A.

Benvolguda inversora, bona tarda. Amb la que està caient, l'Ibex a curt termini és una loteria. El perill és que no tenim suports clars fins als mínims de 2016, els 7.600 punts. I com a zona de resistència tenim el buit baixista de l'obertura d'aquest dilluns els 8.375 punts. De fet, en la mesura en què no tanquem el buit baixista d'aquest dilluns, no tindrem el més mínim senyal de fortalesa del nostre selectiu. I mentre no es tanqui (o cosa que és el mateix, anul·li) entenem que existeix la possibilitat de restar la totalitat de l'últim gran impuls alcista, això és, de tornar als mínims de 2016.

Gráfico diario del Ibex desde enero de 2015

Quant al Santander el tenim perforant una potencial zona de suport que presentava a la zona dels 2,85 euros. I el normal és que acabi restant la totalitat de l'últim gran impuls alcista, això és, que torni als mínims de 2016, els 2,60 euros. Aquí, en teoria, hauria d'experimentar un important rebot. En cas contrari, el següent nivell de suport el trobarem als mínims de 2012: els de l'última gran crisi financera, els 2,40-2,45 euros. Gràcies a vostè, una salutació.

Gráfico semanal de Santander desde 2010

Bones, José María. Creu que encara és factible veure la paritat en l'euro/dòlar? No sóc un expert, però tinc la sensació que malgrat els importants rebots que a vegades tenim amb l'euro, al final sempre acabem caient més del que pugem. Podem veure l'1:1 en el mitjà termini? Moltes gràcies pels seus grans consells. Salutacions.

Estimat lector, bona tarda. Perquè fins fa un parell de setmanes aquest semblava el camí natural, però alguna cosa està començant a canviar amb l'euro/dòlar. Ha estat omplir parcialment el buit alcista setmanal que teníem en la zona dels 1,0725, i des d'aquí sortir amb força la ‘moneda única’ contra el bitllet verd. De fet, com es pot apreciar al gràfic, aquest ha fulminat amb claredat la part superior del canal baixista pel qual s'ha estat desplaçant el preu des de mitjan 2018. En el més curt termini tenim com a zones de resistència els 1,18 i sobretot i de major rellevància els màxims de 2018 en els 1,2555. Així i tot i malgrat les últimes pujades la veritat és que continuem tenint màxims decreixents de mitjà termini, la qual cosa vol dir que l'euro/dòlar continua sent de moment baixista. Serà molt diferent si des d'aquí és capaç de superar els màxims de 2018. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

Gráfico semanal del euro/dólar desde principios de 2015

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un continu seguiment en temps real dels mercats financers, buscant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i sent conscients dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa en el mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Últimas noticias