Consultori d'anàlisi tècnica: Santander, Repsol, Bankia, Meliá, Colonial, Atresmedia, Mediaset i el bitcoin

José María Rodríguez respon als dubtes dels lectors sobre els diferents subjacents

Per

Bolsamania | 18 mar, 2020

Actualitzat : 15:21

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat al llarg del matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Santander, Inmobiliaria Colonial, bitcoin, Repsol, Bankia, Atresmedia, Mediaset España y Meliá Hotels.

Bon dia. Vaig comprar Santander a tres euros recentment i mai vaig imaginar veure-la a aquests preus. No sé si comprar-ne unes quantes més per tenir un millor preu mitjà de compra. Em podeu indicar, si és que n'hi ha, els suports i resistències més importants en aquest instant? Una salutació i moltes gràcies. J.O.

Estimat lector, bona tarda. Tal com he estat comentant aquestes últimes sessions/setmanes, amb prou feines tenim suports clars per a cap dels títols del nostre mercat. És el que passa quan les borses cotitzen a nivells de volatilitat que no s'havien vist mai abans. En el cas de Santander, l'única cosa que sabem del cert és que ha anat carregant-se nombroses zones de suport (ara potencials resistències) com són els mínims de 2012 o els mínims de 2016. Així per exemple la zona dels 2,40-2,45 euros és la primera de les zones de resistència en aquest moment, els mínims de 2012. I com a suport tenim els mínims d'aquest dilluns als 1,92 euros i per sota els mínims de 2009 als 1,77 euros. I poc més us puc dir, mentre el preu no ens dibuixi algun tipus de figura de retorn. Gràcies a vós, una salutació.

Gráfico semanal de Santander

Bon dia. Que podríeu analitzar Inmobliaria Colonial? Moltes gràcies. M.C.

Benvolgut inversor, bona tarda. No hi ha gaire cosa a dir de Colonial en aquest moment. Els suports que presentava a les directriu alcistes temps enrere s'han perforat totes. El que tenim ara és un enfonsament sense aturador, com passa amb el conjunt del mercat. Amb una zona de resistència a l'últim buit baixista setmanal, als 8,76 euros. És a dir, en la mesura en què el preu no tanqui l'últim dels buits baixistes no tindrem el més mínim senyal de fortalesa fora dels típics rebots puntuals. Desconec si hi esteu o no invertit. Però si no ho esteu, no veig en aquest moment cap senyal que convidi a fer-ho. Almenys no sense figura de retorn de cap mena. Gràcies a vós, una salutació.

Gráfico semanal de Colonial

Hola Sr. Rodríguez. Com veieu el bitcoin? Tinc una petita posició comprada a 8.400 dòlars i la meva intenció és mantenir-la sobre la base del ‘halving’ que tindria lloc d'aquí a un parell de mesos (reducció a la meitat de la recompensa per la mineria i que té lloc cada quatre anys). Creieu factible tornar als 20.000 dòlars? I si els superés, mantindríeu la posició? Moltes gràcies, una salutació. C.E.

Benvolgut lector, bona tarda. Hi ha nombroses teories sobre com es pot comportar el bitcoin en cas de ‘halving’. Però el que ens ha demostrat en aquesta última gran crisi és que no ha sabut actuar d'actiu refugi en absolut, com s'havia dit que sabria fer quan les coses vinguessin maldades. Dit això, només confiaré en el bitcoin si en un futur pròxim fos capaç de saltar per sobre de la resistència dels 10.500 dòlars (els màxims d'octubre i de febrer). Mentrestant, no veig res que em convidi a apostar per la criptomoneda. Per sobre dels 10.500 dòlars la següent resistència la tenim als 14.000 dòlars i per damunt els 20.000. Però avui dia estem molt lluny de la resistència clau. Gràcies a vós, una salutació.

Gráfico diario del futuro del bitcoin

Bon dia. Què us sembla obrir alguna posició sobre Repsol i Bankia en aquest moment i pensant en el curt termini (2-3 mesos)? O millor dit, on creieu que pot ser el millor moment per a intentar-ho? Moltes gràcies, una salutació. E.D.

Benvolgut inversor, bona tarda. Si bé és cert que Repsol no podria ser més baixista, com el 99% del mercat, si hi ha un moment per a intentar-ho, és ara, a les portes de l'important suport que presenta als mínims de 2016, a 6,30 euros. És cert que no ha arribat a atacar-lo encara, però la teoria diu que, si cal llançar-se a la piscina, és aquí on cal intentar-ho, sempre que no es perfori en espelmes setmanals aquest suport.

Gráfico semanal de Repsol

Quant a Bankia i fins i tot sabent que ha de rebotar, és un títol que jo no tocaria, en absolut. El gràfic ho diu tot. Es tracta d'un valor en caiguda lliure i sense el més mínim senyal de fortalesa. Sabadell, Unicaja i Liberbank són altres títols del sector financer en la mateixa situació. No comprarem mai cap valor que es trobi en caiguda lliure, per més que pugui rebotar fruit de la sobrevenda extrema. Moltes gràcies a vós, una salutació.

Gráfico diario de Bankia desde julio de 2019

Hola José María. Entre Atresmedia i Mediaset, quina us agrada més? Gràcies. C.A.

Benvolguda lectora, bona tarda. Cap de les dues. De fet, si hagués d'entrar en alguna companyia del sector de l'entreteniment, seria Netflix, companyia que avui dia està aguantant molt bé l'ensulsiada dels mercats. Al contrari de Mediaset Espanya, que no pot ser més baixista. L'única cosa a què aferrar-se en aquest moment és la possibilitat que els mínims històrics de 2,60 euros aguantin. Si es perforen, es trobaria en caiguda lliure absoluta, amb les implicacions baixistes que això acostuma a tenir per a qualsevol subjacent en aquesta situació. No hi ha cap raó per comprar Mediaset Espanya tret que sigui per a ‘trading’ i a mínims històrics, amb ‘stop loss’ per sota d'aquests.

Gráfico semanal de Mediaset España

Quant a Atresmedia, tenim el títol perforant suports rellevants, com és la directriu alcista que uneix els successius mínims creixents des de 2009. Rebots a part, tot fa pensar que podria perfectament tornar a l'origen del moviment: els mínims històrics d'1,56 euros. Gràcies a vós, una salutació.

Gráfico semanal de Atresmedia desde finales de 2005

Bones, José María. He llegit unes quantes anàlisis seves sobre el suport dels 6,90 euros de Meliá Hotels. I en base a aquestes vaig comprar-ne, aprofitant les caigudes de finals de gener però després va trencar el suport i no vaig executar ‘stop loss’. I us podeu imaginar tot el que estic perdent en aquest moment. On creieu que pot fer sòl? Estic plantejant-me comprar més accions de l'hotelera a un-dos anys vista. Gràcies i salutacions. L.B.

Benvolgut inversor, bona tarda. Hi ha suports i suports, i en el cas de Meliá Hotels vam advertir en nombroses ocasions que el nivell dels 6,90 euros era clau, crític. I així ha estat. Des que va perforar aquest suport, el preu acumula pèrdues de gairebé el 60%, sense el més mínim senyal de voler rebotar. De fet, és que ja no hi ha cap suport fins als mínims històrics de 2009 a 1,46 euros. Rebots a part, sembla que és cap aquí on vol dirigir-se. Ara mateix, no incrementaria més el risc, i molt menys amb aquest títol perquè no sabem com pot acabar aquesta pandèmia i moltes de les companyies relacionades amb el turisme (aerolínies, creuers, hotels i similars) podrien desaparèixer pel camí. Gràcies a vós, una salutació.

Gráfico semanal de Meliá desde 2007

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Últimas noticias