Ara sí, BBVA tanca el buit alcista i polvoritza la directriu de curt termini
Els títols de l'entitat basca acumulen una reculada del 15% des dels màxims anuals (6,292)
Ha augmentat el dividend fins al 40%-50% del seu benefici anual
BBVA ha augmentat el dividend fins al 40%-50% del seu benefici anual des de la forquilla anterior del 35%-40%, segons ha comunicat a la CNMV. El banc ha presentat el seu Pla Estratègic, però les seves accions cauen amb força, perquè els inversors l'han rebut de manera negativa.
Entre moltes altres magnituds, el Grup espera assolir el 2024 una rendibilitat sobre fons propis excloent-ne intangibles (ROTE, per les sigles en anglès) del 14%, enfront de l'11,7% dels primers nou mesos del 2021. Quant al creixement en clients, una de les seves prioritats estratègiques, preveu sumar 10 milions de clients objectiu fins al 2024.
Tècnicament, i a falta de conèixer el tancament de l'espelma aquest dijous, l'espelma pot ser demolidora a curt termini. De la tendència alcista de mitjà termini, la que va començar l'octubre de l'any passat, no ens hem de preocupar. És simplement que el fet de tancar el buit alcista de la sessió del 29 d'octubre als 5,64 euros, unit a la perforació de la directriu alcista que uneix tots i cadascun dels mínims creixents des del febrer, ens adverteixen que vénen corbes a curt termini.
Es diria que amb aquesta ensopegada, rebots puntuals a part, el que ens està dient el valor és que probablement dreni/corregiu proporcionalment les importants pujades acumulades al llarg de l'any (+35%). Encara que ja lluny del 57% que pujava fins a no fa gaires sessions, ja veurem on posa fre, però ara mateix els suports més clars són els que presenta en cadascun dels successius mínims creixents: els 5,18 euros (mínims de setembre), els 4,79 euros (mínims de juliol), etcètera. Per dalt, pel costat de les resistències, tenim l'antiga directriu alcista (abans suport) als aproximadament 5,70 euros, el buit baixista dels 6,127 euros i els màxims anuals (6,29).