Tisorada de Bernstein en Telefónica: només val 36.000 milions, un 18% menys que la seva cotització

Retalla el preu objectiu de 9,40 a 6,95 euros per acció

Per

Bolsamania | 11 des, 2017

Actualitzat : 13:26

Gerro d'aigua freda per a Telefónica. Els experts de Bernstein han retallat de manera dràstica la valoració de les seves accions fins a 6,95 euros per títol des dels anteriors 9,40 euros. L'operadora cau un 1% en borsa, fins a 8,53 euros. En concret, el seu nou preu objectiu és un 18% inferior a la seva cotització actual.

Bernstein també ha reduït el seu consell sobre la companyia presidida per José María Álvarez-Pallete fins a 'infraponderar' (reduir en cartera) des de 'mantenir', segons 'Figaro Bourse'. La companyia considera que Telefónica està sobrevalorada en uns 7.000 milions d'euros als preus actuals respecte al qual hauria de cotitzar, és a dir, que la seva capitalització de 46.000 milions hauria de reduir-se a 36.000 milions.

Segons l'opinió d'aquesta empresa, Telefónica s'enfronta a dos grans reptes el 2018. En primer lloc, la creixent competència a Espanya, sobretot d'operadors de baix cost com MásMóvil. La quota de mercat de Telefónica a Espanya és del 50%, però defensar la seva posició de lideratge implica respondre també a les ofertes d'Orange i Vodafone, els seus dos principals rivals en territori espanyol.

Aquest dilluns, hem conegut que el nombre de telèfons mòbils portats durant el passat mes d'octubre va arribar als 612.394, xifra que suposa un 28% més que la dada del mateix mes de l'any anterior i el seu nivell més alt des de gener de 2014, quan l’intercanvi d'usuaris entre companyies va arribar als 674.720.

Per companyies, els operadors mòbils virtuals (OMV) i el grup MásMóvil van registrar saldos nets de portabilitat positius a l'octubre, amb 11.059 i 53.827 línies, respectivament. Per contra, Movistar, Orange i Vodafone van presentar un saldo negatiu, ja que van exportar 7.672, 30.451 i 26.763 números més dels quals van rebre d'altres operadors, respectivament.

D'altra banda, Bernstein també comenta que la posició de Telefónica a Alemanya i al Regne Unit tampoc és ideal. Al Regne Unit, des que les autoritats de competència van bloquejar la venda d'O2, l'operadora no ha pogut replicar la seva oferta de serveis convergent que sí que està oferint amb èxit al Brasil. A Alemanya, la competència també és molt elevada entre els diferents jugadors del mercat.

Precisament Brasil és el segon gran problema per a Telefónica, però no pel seu model de negoci, que està registrant un bon comportament operatiu. En aquest cas, el principal risc és el del tipus de canvi, a causa del seu efecte negatiu sobre els resultats al Brasil. En aquest escenari, la companyia ha retallat de manera important la seva previsió d'ingressos i EBITDA per l'operadora.

Últimas noticias