Siemens Gamesa pateix una "tempesta perfecta" a l'Índia

Els canvis reguladors al país perjudicaran el fabricant de turbines eòliques

Per

Bolsamania | 12 set, 2017

Actualitzat : 13:22

L’Índia ha estat durant els últims anys una de les principals raons per explicar el bon comportament del negoci de Gamesa i alhora la seva excel·lent recorregut en borsa. El fabricant de turbines eòliques participat per Iberdrola va aconseguir esquivar la sequera de projectes eòlics a Espanya mitjançant un ambiciós projecte d'internacionalització, que va tenir com una 'palanca' principal el seu posicionament a mercat indi.

Sembla, però, que res dura eternament i, després de la seva fusió amb el negoci eòlic de Siemens, la nova Siemens Gamesa està vivint una "tempesta perfecta" a l'Índia, segons destaquen els analistes de JP Morgan Cazenove. Aquesta tempesta perfecta també és una de les principals raons per explicar la seva caiguda en borsa durant els últims mesos. Aquest dimarts, els seus títols cauen un 3%, fins a 12,40 euros.

"Veiem riscos significatius a la baixa per les previsions de la indústria ql mercat indi durant 2018. La introducció de les subhastes inverses aquest any ha provocat una dràstica reducció de l'activitat i la indústria preveu una baixada en el cost del vent, cosa que fa viables les ofertes més agressives", afirmen aquests analistes.

En la seva opinió, hi ha el risc que les previsions per a aquest mercat es desplomen al voltant del 40%, cosa que no s'han descomptat encara les accions d'empreses com Siemens Gamesa, amb una forta exposició. En la seva opinió, durant 2018 s'instal·laran 1,5 gigawatts (GW) de potència eòlica, davant la previsió del consens que oscil·la entre 2,6 i 3 GW.

En aquest escenari, el principal competidor de la companyia hispà-alemanya, el grup danès Vestas, "té l'oportunitat de guanyar quota de mercat", segons aquests experts, el consell és obrir posicions curtes (vendre) sobre Siemens Gamesa i llargues (comprar) sobre Vestas.

FORT EXPOSICIÓ A L’ÍNDIA

L'empresa, participada en un 69% per Siemens i un altre 8% per Iberdrola, va presentar un benefici net recurrent de 135 milions d'euros durant el tercer trimestre del seu exercici fiscal, el primer des que es va tancar la fusió entre el fabricant d'aerogeneradors i la filial eòlica del grup alemany. A més, Siemens Gamesa va veure caure els seus ingressos un 7%, fins als 2.693.000.

L'activitat es va veure afectada de forma material durant el trimestre per la paralització temporal del mercat de l'Índia, un dels mercats més rellevants per al grup. Les dades de Goldman Sachs apunten que, el 2016, el 19% de la facturació venia des de l'Índia. Per la seva banda, segons les dades actuals de Factset, el 29,9% dels ingressos de Siemens Gamesa provenen del mercat indi, és a dir, 1 de cada 3 euros ingressats vénen de l'Índia, gairebé 6 vegades més que els ingressos d'Espanya. D'aquesta manera, s'explica la caiguda en borsa de la companyia.

D'altra banda, els analistes de Goldman Sachs van revisar a l'agost les seves previsions per a aquest exercici i 2018. Al seu informe van estimar que Siemens Gamesa arribi als 8.319.000 d'euros en ingressos el 2017. Al següent any, els analistes de l'entitat nord-americana van anticipar que facturarà 11.304.000 d'euros.

JPMORGAN I BARCLAYS TAMBÉ VAN REDUIR LES SEVES ESTIMACIONS

JP Morgan va retallar un 39% el preu objectiu de l'empresa eòlica de 21,4 euros a 13 euros per acció. "Les nostres preocupacions sobre la companyia se situen en el seu negoci tradicional d'energia eòlica que van representar el 62% dels ingressos de la companyia durant els últims dotze mesos", han indicat. D'altra banda, els analistes de l'entitat es van mostrar sorpresos per les males previsions dels Estats Units, que suposa el segon mercat més important de la companyia.

També Barclays va reduir el seu preu objectiu un 33%, des dels 19,5 euros per acció anteriors, fins a 13 euros. A més, els analistes van retallar les seves previsions de guanys del 35% al ​​25%. Així, els seus analistes van assenyalar que els volums significatius dels EUA no es materialitzaran fins l'any fiscal de 2019. A més, han apuntat que el negoci a l'Índia romandrà per sota del que s'esperava. "En la previsió que vam fer, sabíem que hi hauria un deteriorament en aquest mercat, però no pensàvem que seria tan brutal", han afirmat des del banc britànic.

Últimas noticias